Siirry pääsisältöön

Vertaistuki ja internetin ihmeellinen maailma (osa 2)

Koska vauvapalstat eivät tarjoa minulle tarpeellista vertaistukea, blogit ovat ehkä varmempi vertaistukiryhmä. Blogeista on helppo valita sellaiset, joista itse hyötyy eniten ja joihin voi itse samaistua parhaiten. Tällä hetkellä minusta on kamalan vaikeaa lukea sellaisia blogeja, joissa vauva on jo tullut maailmaan. Vaikka onnellisten tarinoiden pitäisi lohduttaa, onnellisia tarinoita lukiessa mieleen väistämättä nousee kysymys siitä, voiko käydä niin, että itse en milloinkaan pääse kirjoittamaan blogiini onnellista tarinaa. Toisaalta pitkään yrittäneiden blogit saavat mielen mustumaan, koska voihan olla, että omakin yrittäminen lopulta päättyy lapsettomuuteen ja loputtomaan yrittämiseen. Lopulta sopivia vertaisblogeja kuitenkin alkaa löytyä ja toisten kokemuksia lukiessa omatkin ajatukset selkiintyvät. Toivottavasti pystyn itsekin puolestani tarjoamaan vertaistukea sitä tarvitseville.

Blogini on jo parissa viikossa saanut yli kaksisataa lukijaa. Hienoa! Toivon kovasti myös sitä, että lukijani rohkaistuisivat kommentoimaan kirjoituksiani. Toivon, että blogini kehittyy keskustelevaiseen suuntaan. Hiljaisuutta on hankala tulkita. Suoran palautteen tulkitseminen on helpompaa.

Kommentit

Rohkaistun kommentoimaan ensimmäisten joukossa :)

Täällä ollaan samoilla fiiliksillä: vauvan saaneiden blogeja ei tee mieli lukea, koska se lisää vaan vauvakuumetta ja juuri sitä "mitä jos me ei ikinä onnistutakkaan"-fiilistä. Ja ne pitkään lapsettomina olleiden blogit, niihin ei vielä haluaisi uppoutua ja tunnistautua siihen ryhmään.

Mut siis blogisi vaikuttaa ihanalta! Musta tulee varmasti vakkari lukija - ja kommentoija! Sori! :D

Ihanaa sunnuntaita!
Toiveissa sanoi…
Kiitos! Hienoa, että rohkaistuit. Ja mukava kuulla, että minulla on ainakin yksi vakkari!

Ihanaa sunnuntaita myös sinulle! Mahtavaa seurata lumihangen putoamista.
P sanoi…
Sattumalta eksyin tänne blogiisi jonkun toisen blogin kautta (niinhän se usein menee).

Vauvapalstojen slangi on välillä todella naurettavaa, eikä minulle ole koskaan oikein selvinnyt, mihin sillä loppujen lopuksi pyritään. Kiitos siis selvästä suomen kielestä:) Toivon todella, että toiveesi vauvasta palkitaan pian.
Toiveissa sanoi…
P: Kiitos kauniista sanoista! Mukavaa, että eksyit tänne.
Heinä sanoi…
Heippa! Nyt "eksyin" ensimmäistä kertaa sinun blogiisi ja huomasin, että nyt vihdoin löysin blogin, jonka kirjoittaja on suht samassa tilanteessa kuin itse olen. Itse myös ryhdyin kirjoittamaan blogia, koska kaipasin vertaistukea, enkä miestä tai ystäviä viitsi koko ajan kuormittaa valituksilla ja pohdinnoilla. Vaikka itse kyllä "sorrun" käyttämään vauvaslangia (kp. pupuilu täti) jne. koin, että kirjoituksesi kolahtivat. Saat varmasti uuden vakkarilukijan lisää! Toivotaa, että vielä mekin päästää kirjoittamaan, miten meilläkin on tärpännyt!
Toiveissa sanoi…
Hei Heinä!

Hienoa, että löysit minut! Mukava löytää blogeja ja lukijoita, jotka ovat samassa tilanteessa. Sinunkin blogisi vaikutti oikein hyvältä. Vakkarilukija right back at you siis (vauvaslangin lisäksi inhoan kyllä myös anglismeja, mutta antaa mennä tällä kertaa)!
Voi, kuinka paljon toivon samaa!
verskinen sanoi…
Mä tsemppaan täältä puklujen maailmasta. Itse en kyennyt edes raskausaikana lukemaan vauvautuneiden blogeja. Olin ihan varma, että en pääs siihen tilanteeseen ikinä.

Itse rekisteröidyin eräälle odotuspalstalle jo yritysaikana. Odotusaikana joku sitten päätti perustaa meille oman fb-ryhmän. Meillä oli kaikilla samassa kuussa siis laskettuaika. Kun huomasi juttelevansa ihan oikeiden ihmisten ja ongelmien kanssa, niin asia oli konkreettisempaa. Nyt meitä on yhä 35 naista, ja lisänä nyt 37 vauvaa. En tiedä miten olisin pärjännyt ilman heidän tukeaan.

Tosin silloin kun itse yritti raskautta, oli ne palstat vähän ongelmallisia. Toisaalta onnellinen jonkun muun puolesta, mutta samalla ihan pirun kateellinen. Meillä yritystä kesti 9kk. Pettymyksiä oli vähemmän, koska ensimmäiset 6kk meni vain siihen, että sain edes kahdet kuukautiset. Mun kroppa ei toiminut monen vuoden pillereiden syönnistä.

Jos se yhtään auttaa, niin kohta pääset kunnalliseen lapsottomuus-tutkimusjonoon. Yleensä siinä vaiheessa kuulemma tärppää.

Jään kuitenkin innolla odottamaan mitä teillä tapahtuu :)
Lila sanoi…
Hei, löysin juuri blogisi. Uskomatonta! Blogimme ulkoasut ja nimet ovat melkein samanlaiset! Itse en ole kovin aktiivisesti päivitellyt blogiani, mutta nyt kun hoitoni ovat taas käynnistyneet olen ajatellut päivitellä. Tervetuloa lukemaan blogani ja itse aion seurailla sinua :)
Toiveissa sanoi…
Verski: Kiitos paljon kirjoituksestasi ja tsempistä!

Lila: Mehän tosiaan ollaan lähes identtiset blogikaksoset. Hienoa!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Olen yksinäinen

Kirjoitan nyt tekstin, jonka kirjoittamista olen suunnitellut jo useamman vuoden. Asia painaa minua jatkuvasti eikä se tunnu katoavan, vaikka olen yrittänyt ja toivonut pitkään. Tästä tulee vuodatus, joka sisältää aikamoisen määrän itsesääliä. Jostain syystä juuri tämän kirjoittaminen pelottaa minua. On vaikeaa olla avoin muustakin kuin lapsettomuuteen liittyvästä.
Olen yksinäinen. 
Yksinäisyys istahti minuun jo lapsuudessa. Olen kotoisin hyvin pieneltä paikkakunnalta ja kävin ala-asteeni 16 oppilaan koulussa. Minulla oli kaksi luokkakaveria. Meidän perheemme muutti kylään ulkopuolelta. Tiesin aina olevani vääränlainen. En kenenkään sukulainen, väärästä perheestä.
Opiskeluaikoina minulla oli useampikin todella läheinen ystävä. Jokaisen kanssa olin hyvin läheinen. Se oli paita ja peppu -ystävyyttä aina siihen saakka, kunnes ystävä hylkäsi minut paremman tieltä. Lopulta muutuin todella varovaiseksi. En uskalla kiintyä liikaa, koska en halua tulla enää hylätyksi.
Minulla on ja on ollut lähei…

"Naakat lentää yhdessä"

Minun on pitänyt kirjoittaa moneen otteeseen lapsen kielen kehittymisestä. Se on niin kiinnostavaa! Kiinnostavaa sekä yksityisesti että ammatillisesti.

Olen aloittanutkin sen postauksen kirjoittamista, mutta en ole ehtinyt sitä tehdä. En vielä hautaa ajatusta, mutta totean tässä vaiheessa sen, että kieli on kehittynyt käsittämättömän huimaa vauhtia.

Tänään hän kertoi minulle bussimatkalla esimerkiksi nämä asiat:
"Aurinko laskee alas. On menny jo. Hämärää. Pimeää. Valo päällä. Yö."
"Naakat lentää yhdessä. Lentää taivaalla. Sininen taivas."
"Junaa ei tankata. Sähkö tulee ylhäältä. Sähköjohto ylhäällä."
"Isi-ukkeli on jo kotona. Isi bussilla kotiin. Isi odottaa. Kissat odottaa."

Hän siis puhuu jo suomea. Voi kun itsekin oppisi kieliä tuota tahtia!

Vertaiset vertaansa vailla

Olen todella tyytyväinen siihen, että asuinpaikaksemme on valikoitunut yksi Suomen suurimmista kaupungeista. Täältä löytyy nimittäin kaikkea, mitä tarvitsen. Myös paljon muita adoptioperheitä.
Tapaamme muita adoptioperheitä virallisissa tapaamisissa kaksi kertaa kuukaudessa. On isompi adoptiokerho, joka kokoontuu viikonloppuna ja pienempi, joka kokoontuu arkisena aamupäivänä.
Eniten kadun odotuksessani sitä, että en ikinä etsiytynyt näihin kerhoihin. Odottaminen tuntui niin epävarmalta ja tuskastuttavalta, että pelkäsin tavata perheitä. Pelkäsin, että ikävä kasvaisi liian kovaksi ja että lasten ja vanhempien näkeminen riipaisisi yhtä syvältä kuin kriisin pahimpana aikana. 
Olisi kannattanut päästä pelosta yli. Olisin nähnyt, kuinka tavallista ja luonnollista elämä adoptiolapsen kanssa on. Kuinka tuoreetkin perheet voivat poistua kotoaan ja osallistua kerhoon. Kuinka erityistarpeet, kiintymyssuhteet ja muut ongelmat eivät olekaan olemista määrittävä tekijä. Kuinka iloista ja riehakasta…