Siirry pääsisältöön

Inseminaatio numero yksi

Eilinen ovulaatiotesti osoittautui positiiviseksi eli suurempi munasoluista oli oikea. Kiertopäivä on nyt vasta 11, mikä on vähän kummallista. Soitin polille yhdeksän aikaan ja sain ajan inseminaatioon vain parin tunnin päähän. Se tietysti aiheutti töissä nopean kiirejärjestelyn ja sen vuoksi olinkin ihan hermoheikkona polille päästyäni. Onneksi mieheni oli niin ihana, että hän kuljetti minut töistä polille ja takaisin autolla. Bussilla tuohon touhuun olisi nimittäin tuhrautunut kamalan paljon aikaa.

Inseminaatio oli näppärä toimenpide. Lääkäri ultrasi kohdun ja munasarjat. Munasarja ei ollut vielä puhjennut, eli se on todennäköisesti puhjennut myöhemmin tänään. Sitten laitettiin satsi sisään ja sain makoilla paikoillani pari minuuttia. Sitten kiireellä takaisin töihin.

Nyt odotellaan pari viikkoa. Yritän pitää toivon aisoissa, koska en jaksaisi pudota korkealta.

Kommentit

Rowan sanoi…
Täällä pidetään peukkuja onnistumisen puolesta! :)
Unelma sanoi…
Toivon todella että nyt onnistaisi! Piiiitkät piinapäivät tiedossa, mutta täällä on peukut pystyssä ja sormet ristissä!
Toiveissa sanoi…
Voi kiitos! Olisi uskomattoman hienoa, jos tämä riittäisi. En kuitenkaan usko, että niin käy. Täytyy keksiä piinaviikoille paljon tekemistä.
Anonyymi sanoi…
toivottavasti ei munasarja puhkeakaan sillä sehän on munasolu jonka pitäisi puhjeta... =D munasarja jos puhkeaa niin ei hyvä :D
Toiveissa sanoi…
Ei se taida olla munasolukaan. Siitä ei taitaisi kokonaista lasta tulla tulokseksi. Munarakkula piti tietysti sanomani. Onpas hankalaa tämä ihmisen biologia!
Anonyymi sanoi…
Olisitko voinut kertoa follien koon ja limakalvon paksuuden. Noin ihan vertailun vuoksi... Mulla on komas inssi menossa, mutta kahdessa ensimmäisessä oli ihan selkeästi liian ohut limakalvo... Nyt elättelen jo suuria toiveita tästä kolmannesta yrityksestä.
Tuulari sanoi…
Hei kääks, miten multa on mennyt tämä ihan ohi! Nyt tsemppiä ja täällä sormet ja varpaat pystyssä. Toivotaan hurjasti että on onnistanut! :) Kyllä uskoisin, että jollain jo pitäis tärpätä -kyllähän insseistä apua on ihmisille ollut, mutta nyt vaan sattunut blogistaniaan monta epäonnistumista eli kyllä nyt olisi jo yhden onnistumisen vuoro! Tsemppiä piinapäiviin!
Toiveissa sanoi…
Anonyymi: Mulla ei ole pienintäkään muistikuvaa follien taikka limakalvon koosta. Taisivat ne tiedot vilahtaa ohi korvien.

Tuulari: Kiitos tsemppauksista! Taisi tämä inssikin kuitenkin mennä pieleen. Olo on nyt vähän sellainen, että kuukautiset ovat tuloillaan. Ei inssistä meille alunperinkään povattu suurta menestystä hyvän siemennestelaadun ja meikäläisen endometrioosiepäilyn vuoksi.
Anonyymi sanoi…
No miten teille kävi? Itse samassa tilanteessa, kohta saadaan tieto. Itse on osaa arvioida, koska tuntemukset vaihtelevat laidasta laitaan.
Onnea meille kaikille ja voimia näihin ponnistuksiin!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Olen yksinäinen

Kirjoitan nyt tekstin, jonka kirjoittamista olen suunnitellut jo useamman vuoden. Asia painaa minua jatkuvasti eikä se tunnu katoavan, vaikka olen yrittänyt ja toivonut pitkään. Tästä tulee vuodatus, joka sisältää aikamoisen määrän itsesääliä. Jostain syystä juuri tämän kirjoittaminen pelottaa minua. On vaikeaa olla avoin muustakin kuin lapsettomuuteen liittyvästä.
Olen yksinäinen. 
Yksinäisyys istahti minuun jo lapsuudessa. Olen kotoisin hyvin pieneltä paikkakunnalta ja kävin ala-asteeni 16 oppilaan koulussa. Minulla oli kaksi luokkakaveria. Meidän perheemme muutti kylään ulkopuolelta. Tiesin aina olevani vääränlainen. En kenenkään sukulainen, väärästä perheestä.
Opiskeluaikoina minulla oli useampikin todella läheinen ystävä. Jokaisen kanssa olin hyvin läheinen. Se oli paita ja peppu -ystävyyttä aina siihen saakka, kunnes ystävä hylkäsi minut paremman tieltä. Lopulta muutuin todella varovaiseksi. En uskalla kiintyä liikaa, koska en halua tulla enää hylätyksi.
Minulla on ja on ollut lähei…

"Naakat lentää yhdessä"

Minun on pitänyt kirjoittaa moneen otteeseen lapsen kielen kehittymisestä. Se on niin kiinnostavaa! Kiinnostavaa sekä yksityisesti että ammatillisesti.

Olen aloittanutkin sen postauksen kirjoittamista, mutta en ole ehtinyt sitä tehdä. En vielä hautaa ajatusta, mutta totean tässä vaiheessa sen, että kieli on kehittynyt käsittämättömän huimaa vauhtia.

Tänään hän kertoi minulle bussimatkalla esimerkiksi nämä asiat:
"Aurinko laskee alas. On menny jo. Hämärää. Pimeää. Valo päällä. Yö."
"Naakat lentää yhdessä. Lentää taivaalla. Sininen taivas."
"Junaa ei tankata. Sähkö tulee ylhäältä. Sähköjohto ylhäällä."
"Isi-ukkeli on jo kotona. Isi bussilla kotiin. Isi odottaa. Kissat odottaa."

Hän siis puhuu jo suomea. Voi kun itsekin oppisi kieliä tuota tahtia!

Vertaiset vertaansa vailla

Olen todella tyytyväinen siihen, että asuinpaikaksemme on valikoitunut yksi Suomen suurimmista kaupungeista. Täältä löytyy nimittäin kaikkea, mitä tarvitsen. Myös paljon muita adoptioperheitä.
Tapaamme muita adoptioperheitä virallisissa tapaamisissa kaksi kertaa kuukaudessa. On isompi adoptiokerho, joka kokoontuu viikonloppuna ja pienempi, joka kokoontuu arkisena aamupäivänä.
Eniten kadun odotuksessani sitä, että en ikinä etsiytynyt näihin kerhoihin. Odottaminen tuntui niin epävarmalta ja tuskastuttavalta, että pelkäsin tavata perheitä. Pelkäsin, että ikävä kasvaisi liian kovaksi ja että lasten ja vanhempien näkeminen riipaisisi yhtä syvältä kuin kriisin pahimpana aikana. 
Olisi kannattanut päästä pelosta yli. Olisin nähnyt, kuinka tavallista ja luonnollista elämä adoptiolapsen kanssa on. Kuinka tuoreetkin perheet voivat poistua kotoaan ja osallistua kerhoon. Kuinka erityistarpeet, kiintymyssuhteet ja muut ongelmat eivät olekaan olemista määrittävä tekijä. Kuinka iloista ja riehakasta…