Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 27. helmikuuta 2012

Pohdintaa liikunnasta

Kuten edellisestä teksistä voi päätellä, olen suunnitellut meneväni jumppaan tänään. Suunnitelmissa olisi parituntinen reggeatonin ja jambailan parissa. Kummassakaan jumpassa ei kamalasti hypitä, vaan lähinnä heilutetaan ja pyöritetään lantiota.

Vasenta munasarjaani kuitenkin vihloo melkein koko ajan. Sieltä löytyi ultrassa kysta, eikä kyse varmaankaan ole sen kummemmasta asiasta kuin aikaisemmin oikeassa munasarjassa ollut kystakaan oli. Liikuntaa se aikaisempi kysta ei koskaan estänyt. Voiko munasarjoissa olla tapahtunut jo kahden pistospäivän jälkeen niin paljon, että liikunta kannattaa jättää väliin? Uskallanko jumppaan vai riskeeraanko sillä tavalla liian paljon?

Kroppani huutaa liikuntaa. Etenkin selkäni on kuukautisten jäljiltä kovin kipeä ja tämän tyyliset jumpat ovat sille parasta mahdollista apua.

Voihan kökkö! Mitäköhän tässä nyt uskaltaisi tehdä ja jättää tekemättä?

6 kommenttia:

Tuulari kirjoitti...

Mä sanoinsin, että kuuntele kroppaas. Jos sulla on sellanen olo, että pystyt jumpata niin anti mennä. Mulla ainakin tuli niin turpea olo masuun eikä enää ihan oikeasti tehnyt enää mieli liikkua -päinvastoin. Tämä oli siis noin 6 pistospäivän kohdalla, kun munasarjat olivat jo kasvaneet. Mutta se varmaan vaikuttaa, että miten paljon ovat kasvaneet eli miten monta munarakkulaa on -toiset voivat varmaan liikkua lähes punktioon asti, mikäli munarakkuloita on muutama?!
Mutta sitten kun ne munasarjat on kasvaneet, niin sitten ne kiertoliikkeetkin ovat kiellettyjä -ettei munasarja kierry "itsensä ympäri" tmv.
Jos menetkin jumppamaan, niin muista kuunnella kehoasi myös tunnin aikana. Jos jokin tuntuu pahalta, niin lopeta kesken. (Varoita vaikka ohjaajaa etukäteen ;))
Tsemppiä.

Illusia kirjoitti...

Kun minä en millään meinaa ymmärtää, mitä kroppa haluaa sanoa. Selkä sanoo, että liikuntaa ja mahassakin on vain tuota vihlontaa. Liikunta tekisi varmasti hyvää sekä henkisesti että fyysisesti, mutta voinko pahimmassa tapauksessa tehdä itselleni suurtakin hallaa?

Voikohan kysta olla myös kasvanut perjantaista? Voiko olla sellaista riskiä, että se puhkeaa?

Varminta on varmaankin jättää jumppa väliin, vaikka ei ollenkaan huvittaisi. Suunnittelin jo varasuunnitelmaksi vesijuoksua huomenna. Se ei ainakaan ole vaarallista liikuntaa.

Mutta kun mieli tekisi kunnon hikirynkytykseen!

Tuulari kirjoitti...

Kystan puhkeamisesta en tiedä, mutta kaksi riskiä mitä liikunnalla munasarjoille on: 1. munanjohtimien kiertyminen 2. munasarjojen repeäminen (kun rakkulat ovat painavia). En nyt usko, että vielä tässä vaiheessa liikunta haittaa (muutta toisaalta, en ole lääkäri). Jos vihlonta johtuu kystasta, niin silloinhan mainitsemani riskit eivät ole todellisia. Tällaista minä täällä vaan päättelen. Kotilääkäri. Jotain saattais huvittaa tämä "vertaistuki" :D
Tsemppiä sinne.
PS. Tiedän tunteen, mäkin haluisin hikirynkytykseen, mutta mulla ei ole toivoakaan siitä varmaan vielä ainakaan viikkoon. "Rauhallinen kävely" on ainoa turvallinen liikuntamuoto. Mun mielestä kävely on hädin tuskin liikuntaa. :P

Illusia kirjoitti...

Joo, oliskin joku lääkäri tuttavapiirissä, jota voisi kuormittaa näillä kysymyksillä! Päätin nyt kuitenkin jättää hikirynkytyksen tänään väliin. En viitsi ottaa riskejä.

Kävely ei minunkaan mielestäni ole liikuntaa. Sairaanhoitaja ehdotti minulle myös kevyttä salikäyntiä. Mitä se on?

Ajattelin ottaa tähän nyt sellaisen kehonhuollollisen lähestymistavan. Kuuri vesijuoksua, uintia ja venyttelyä. Voin sitten heitellä spagaatteja tuosta vaan, kun jälleen pääsen liikkumaan!

Tuulari kirjoitti...

Juu, hah, "kevyt" salitreeni. Tai no, kyllä mäkin tossa mietin, että voisinkohan tehdä vähän käsiä :D

Pahoittelen, mutta joudun taas romuttamaan sun suunnitelmat. Mulle ainakin sanottiin, että venyttävät liikkeetkin ovat pannassa.. Siis kiertävät, venyttävät ja pomppivat liikkeet. Eli jäjelle jää.... rauhallinen kävely. Soriiiiii.

Illusia kirjoitti...

Voi perkule! Ei tule siis spagaattikuntoa mulle vieläkään. Se hoitaja muuten sano juuri niin, että voi tehdä vähän käsiä. Kunnon hauikset treeniin siis!

No aluksi nyt ainakin menen sinne vesijuoksemaan. Mulla on vielä ainakin muutama päivä suhteellisen turvallista aikaa jäljellä, joten pinkomaan vaan hulluna. Sen jälkeen sitten kävellään _rauhallisesti_. Jos sekään nyt oikeasti on mahdollista.

Äh! Korvaan kaiken liikunnan herkuilla, niin saan sentään jotain iloa tästä tauosta.