Siirry pääsisältöön

Meidän päivämme

Lapsettomien lauantai on surullinen päivä, mutta miksei siitä voisi tehdä juuri sellaista päivää kuin itse haluaisi? Sehän voisi olla omaan itseensä panostamisen päivä. Lapsettomien lauantaina voisi tehdä vain sellaisia asioita, jotka tuottavat juuri itselle iloa.

Minä aion tänään mennä käymään paikallisella tyhjän sylin muistopaikalla. Taidan sytyttää sinne kynttilän. Toivottavasti kynttilä syttyy lapsettomuutemme muistolle. Olisi hienoa, jos tämä päivä olisi viimeinen kerta, kun koen tarvetta tuolle muistopaikalle menemiseen. Lisäksi aion tavata ihania ystäviä kahvilla, herkutella ja levätä.

Haluan toivottaa kaikille lapsettomuuden suossa tarpoville iloa, onnea ja aurinkoa tähän päivään! Tehkää päivästä juuri sellainen kuin haluatte. Keskittykää nauttimaan ja hemmottelemaan itseänne!

PS.
Eilinen Inhimillinen tekijä on katsottavissa Areenasta. Ohjelma oli hyvin asiallinen ja todella koskettava. Lapsettomuudesta puhuttiin myös eilen Ylen Suora linja -ohjelmassa. Sekin löytyy Areenasta. Lapsettomuusaihe kohdassa 5:31.

Kommentit

Rowan sanoi…
Minä olen samoilla linjoilla tämän meidän päivämme "viettämisen" suhteen. Vaikka päivään liittyy surua, yritetään pitää myös toivo mukana ja hemmotellaan itseämme ja puolisoitamme!

Minä aloitin perinteen leipomalla Lapsettomien lauantain kakun. Aion jatkaa perinnettä niin kauan, kun meidän perheessä ei päästä nauttimaan äitien- tai isänpäivän kakusta. Me lapsettomat ja raskaita hoitoja kestäneet olemme todellakin myös oman kakkumme ansainneet!

Hyvää Lapsettomien lauantaita sinulle, Illusia!
K sanoi…
Voi sinua.. itse olet ihana!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Olen yksinäinen

Kirjoitan nyt tekstin, jonka kirjoittamista olen suunnitellut jo useamman vuoden. Asia painaa minua jatkuvasti eikä se tunnu katoavan, vaikka olen yrittänyt ja toivonut pitkään. Tästä tulee vuodatus, joka sisältää aikamoisen määrän itsesääliä. Jostain syystä juuri tämän kirjoittaminen pelottaa minua. On vaikeaa olla avoin muustakin kuin lapsettomuuteen liittyvästä.
Olen yksinäinen. 
Yksinäisyys istahti minuun jo lapsuudessa. Olen kotoisin hyvin pieneltä paikkakunnalta ja kävin ala-asteeni 16 oppilaan koulussa. Minulla oli kaksi luokkakaveria. Meidän perheemme muutti kylään ulkopuolelta. Tiesin aina olevani vääränlainen. En kenenkään sukulainen, väärästä perheestä.
Opiskeluaikoina minulla oli useampikin todella läheinen ystävä. Jokaisen kanssa olin hyvin läheinen. Se oli paita ja peppu -ystävyyttä aina siihen saakka, kunnes ystävä hylkäsi minut paremman tieltä. Lopulta muutuin todella varovaiseksi. En uskalla kiintyä liikaa, koska en halua tulla enää hylätyksi.
Minulla on ja on ollut lähei…

"Naakat lentää yhdessä"

Minun on pitänyt kirjoittaa moneen otteeseen lapsen kielen kehittymisestä. Se on niin kiinnostavaa! Kiinnostavaa sekä yksityisesti että ammatillisesti.

Olen aloittanutkin sen postauksen kirjoittamista, mutta en ole ehtinyt sitä tehdä. En vielä hautaa ajatusta, mutta totean tässä vaiheessa sen, että kieli on kehittynyt käsittämättömän huimaa vauhtia.

Tänään hän kertoi minulle bussimatkalla esimerkiksi nämä asiat:
"Aurinko laskee alas. On menny jo. Hämärää. Pimeää. Valo päällä. Yö."
"Naakat lentää yhdessä. Lentää taivaalla. Sininen taivas."
"Junaa ei tankata. Sähkö tulee ylhäältä. Sähköjohto ylhäällä."
"Isi-ukkeli on jo kotona. Isi bussilla kotiin. Isi odottaa. Kissat odottaa."

Hän siis puhuu jo suomea. Voi kun itsekin oppisi kieliä tuota tahtia!

Vertaiset vertaansa vailla

Olen todella tyytyväinen siihen, että asuinpaikaksemme on valikoitunut yksi Suomen suurimmista kaupungeista. Täältä löytyy nimittäin kaikkea, mitä tarvitsen. Myös paljon muita adoptioperheitä.
Tapaamme muita adoptioperheitä virallisissa tapaamisissa kaksi kertaa kuukaudessa. On isompi adoptiokerho, joka kokoontuu viikonloppuna ja pienempi, joka kokoontuu arkisena aamupäivänä.
Eniten kadun odotuksessani sitä, että en ikinä etsiytynyt näihin kerhoihin. Odottaminen tuntui niin epävarmalta ja tuskastuttavalta, että pelkäsin tavata perheitä. Pelkäsin, että ikävä kasvaisi liian kovaksi ja että lasten ja vanhempien näkeminen riipaisisi yhtä syvältä kuin kriisin pahimpana aikana. 
Olisi kannattanut päästä pelosta yli. Olisin nähnyt, kuinka tavallista ja luonnollista elämä adoptiolapsen kanssa on. Kuinka tuoreetkin perheet voivat poistua kotoaan ja osallistua kerhoon. Kuinka erityistarpeet, kiintymyssuhteet ja muut ongelmat eivät olekaan olemista määrittävä tekijä. Kuinka iloista ja riehakasta…