Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Mielensäpahoittaja Facebookissa

Pahoitin jälleen mieleni Facebookissa. Eräs kaveri päivitti reilu kuukausi sitten statuksen "Onnellista odotusta" ja sai tietysti kasapäin onnitteluja. Hän on sen tyyppinen ihminen, että hehkutusten pelossa piilotin hänet seinältäni. Ajattelin, että käyn seuraamassa hänen kuulumisiaan vain toisinaan.

Eilen sitten päädyin takaisin hänen seinälleen. Päivitykset eivät olleetkaan raskaana olevalle naiselle sopivia ja jo hetken uskoin, että hän on saanut keskenmenon. Selailin takaisin raskauspäivitykseen saakka ja huomasin, että se olikin ollut vain aprillipila.

Minulle tuli kamalan paha mieli. Joillekin raskaaksi tuleminen ja lapsen odottaminen on vain vitsi. Joillekin raskausuutinen voikin olla vain hyvä pila.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Musta noita aprilli-raskausuutisia oli hirveesti tänä vuonna, siis omassa "kaveripiirissäni" tuolla facessa.
Kyllä itselleni tuli vähän sellainen karmaiseva olo niistä, mutta samalla täytyy ajatella ja ymmärtää, ettei ko. henkilö hyvin todennäköisesti tiedä _yhtään mitään_ raskaaksitulemisen ongelmista. Ei se hänen vikansa ole, eikä hän varmasti halunnut pahoittaa kenenkään mieltä, kaikki eivät vain ajattele asiaa lapsettomien näkökulmasta, koska eivät osaa/pysty/ymmärrä.
Halaus! Toivottavasti mielesi on jo kohentunut :)
-Elisa

Anonyymi kirjoitti...

Raskausuutinen aprillipilana tuntui olevan hauska vitsi erään omankin facebook kaverini mielestä. Itselleni tuli asiasta niin pahamieli, että piilotin tilini joksikin aikaa. Elämä on paljon vapauttavampaa kun ei tarvitse päivittäin lukea muiden raskautumisista, rankasta vauva-arjesta tai odottamisesta. Suosittelen bookista poistumista joksikin aikaa, itselleni ei ole ainakaan tullut ikävä. Toivottavasti mielesi on jo parempi. <3

-Odotusta takana 2 vuotta-

Green Turtle kirjoitti...

No olipa huono vitsi :(

Illusia kirjoitti...

Itse pidän kyllä kovasti Facebookista ja siellä on ystävinä myös paljon sellaisia, joita lapsettomuus koskettaa. Kokonaan en siis Facebookista halua pois, mutta sellaiset kaverit olkoon piilossa, joiden päivityksillä en halua mieltäni pahoittaa. Toki piilotan myös itseni näiltä ihmisiltä. Piilottaminen on helpompaa kuin kaverin poistaminen, koska toisinaan poistetut kaverit lähettävät hetken päästä uutta kaverikutsua.

Tämä ei ollut kuitenkaan sellainen kunnon mielenpahoittaminen. Toivuin jo! Mutta mukava kuulla, että teistäkin pila oli mauton.

tuuba kirjoitti...

Aika huono vitsi juu mutta huomasin itse läheisteni keskuudessa oltuani ja tukea saamattomana, ettei tätä tilaa (tätä lapsettomuutta) voi näköjään myötäelää ja osata edes kuvitella miltä toisesta mahtaisi tuntua. Tai siis eihän heidän tarvitse sitä edes ajatella, jos ei ole aikomusta raskautua tai on jo onnellisesti äiti.
Tämä asia yllätti minut täysin. Kun jotenkin itse haluaa aina tukea jos vain kykenee. Mutta sitten kun odottaa sitä tukea itse, niin kolmen lapsen tai enemmänkin, äitinä ei vissiin samaistua osaa siihen jolla ei ole sitä yhtäkään.
Surullista :(