Siirry pääsisältöön

Pakko palata

Nyt alkaa olla pakko palata takaisin lapsettomuusmaailmaan. Maailma on ehtinyt olla kiinni muutaman kuukauden ajan eivätkä ajatuksetkaan ole aivan kamalasti aiheessa viipyilleet. Nyt täytyy kuitenkin tulla takaisin.

Ensi viikolle on varattuna aika polille. Siellä katsotaan, millaisia vaikutuksia Procrenilla on ollut ja suunnitellaan tulevan siirron aikatauluja. Siitä se sitten taas lähtee. Toivon ja epätoivon vuoristorata.

Läheisen sairastuminen on hyvin vakavaa. Elinaikaa on annettu korkeintaan viikkoja. Elämme nyt todella surullista ja stressaavaa aikaa. Sen vuoksi aion antaa siirron mennä tällä kertaa vain sivussa. En anna sille pääroolia elämässäni. Enkä aio rasittaa miestäni ollenkaan lapsettomuuteen liittyvillä asioilla. Hän saakoon rauhassa elää suruaikaa. Siirrossa häntä ei onneksi tarvitakaan. Toivottavasti onnistun pysymään päätöksessäni myös silloin, kun hormonit taas hyrräävät ja piina on käynnissä.

Monella tapaa oloni on kuitenkin tällä hetkellä hyvä ja toiveikas. Elän nyt kiertopäivää 65 ja kipuja on ollut viimeksi kiertopäivänä 5. Kivuttomia päiviä on siis takana jo 60. Kivuttomuus on ihanan vapauttavaa. Olen osannut nauttia siitä todenteolla. Hyvää oloa lisää myös se, että olen aloittanut uudessa, mukavassa työpaikassa ja nautin töiden tekemisestä kovasti. Sain kesällä myös opiskelujani etenemään, joten toiveita valmistumisestakin alkaa jo olla.

Huonoa vointia ovat aiheuttaneet lähinnä Procrenin sivuoireet. Kirjoitan niistä kokonaisen postauksen myöhemmin. Siitä kun saattaa olla apua myös muille Procrenin uhreille.Kommentit

Jadekivi sanoi…
Pahoittelut läheisen sairastumisesta, ilmeisesti joku miehesi sukulainen kyseessä?

Tulee ehkä olemaan hankalaa, jos et miehesi kanssa (luonnollisesti) halua tällä kertaa puida hoitoon liittyviä tuntemuksiasi. Mutta meitä on täällä kyllä useampi, joille voi fiiliksiään purkaa <3

Jee kivuttomuudelle ja jee työpaikalle!
Anonyymi sanoi…
Tosiaan ikävä, että perheessänne on nyt surua. Mutta onneksi ei pelkkää ikävää kun toisella elämän alueella hymyilee. Toivottavasti siirto jatkaa hyvien asioiden sarjaa!
Illusia sanoi…
Kiitos tsemppaavista kommenteistanne! Mieheni perheenjäsen on kyseessä. Täytyy tosiaan purkautua täällä enemmän kuin kotosalla. Onneksi tulossa on tällä erää kuitenkin vain siirto. Punktio ja kaikki siihen liittyvä on paljon raskaampaa.

Hyviä asioita saisi kyllä alkaa tapahtua!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Olen yksinäinen

Kirjoitan nyt tekstin, jonka kirjoittamista olen suunnitellut jo useamman vuoden. Asia painaa minua jatkuvasti eikä se tunnu katoavan, vaikka olen yrittänyt ja toivonut pitkään. Tästä tulee vuodatus, joka sisältää aikamoisen määrän itsesääliä. Jostain syystä juuri tämän kirjoittaminen pelottaa minua. On vaikeaa olla avoin muustakin kuin lapsettomuuteen liittyvästä.
Olen yksinäinen. 
Yksinäisyys istahti minuun jo lapsuudessa. Olen kotoisin hyvin pieneltä paikkakunnalta ja kävin ala-asteeni 16 oppilaan koulussa. Minulla oli kaksi luokkakaveria. Meidän perheemme muutti kylään ulkopuolelta. Tiesin aina olevani vääränlainen. En kenenkään sukulainen, väärästä perheestä.
Opiskeluaikoina minulla oli useampikin todella läheinen ystävä. Jokaisen kanssa olin hyvin läheinen. Se oli paita ja peppu -ystävyyttä aina siihen saakka, kunnes ystävä hylkäsi minut paremman tieltä. Lopulta muutuin todella varovaiseksi. En uskalla kiintyä liikaa, koska en halua tulla enää hylätyksi.
Minulla on ja on ollut lähei…

"Naakat lentää yhdessä"

Minun on pitänyt kirjoittaa moneen otteeseen lapsen kielen kehittymisestä. Se on niin kiinnostavaa! Kiinnostavaa sekä yksityisesti että ammatillisesti.

Olen aloittanutkin sen postauksen kirjoittamista, mutta en ole ehtinyt sitä tehdä. En vielä hautaa ajatusta, mutta totean tässä vaiheessa sen, että kieli on kehittynyt käsittämättömän huimaa vauhtia.

Tänään hän kertoi minulle bussimatkalla esimerkiksi nämä asiat:
"Aurinko laskee alas. On menny jo. Hämärää. Pimeää. Valo päällä. Yö."
"Naakat lentää yhdessä. Lentää taivaalla. Sininen taivas."
"Junaa ei tankata. Sähkö tulee ylhäältä. Sähköjohto ylhäällä."
"Isi-ukkeli on jo kotona. Isi bussilla kotiin. Isi odottaa. Kissat odottaa."

Hän siis puhuu jo suomea. Voi kun itsekin oppisi kieliä tuota tahtia!