Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 30. elokuuta 2012

Polikäynti

Kävin tänään polilla. Siellä ultrattiin Procrenin jäljiltä ja kaikki oli ihan ok kunnossa. Limakalvo oli ohut. Aivan kuten kuuluukin olla. Vasemman munasarjan endometriooma ei ole pienentynyt mutta eu kasvanutkaan. Ihan hyvältä siis näyttää tällä hetkellä.

Lopetan Cliovellen käytön tänään lähinnä sen vuoksi, että se on aiheuttanut minulle viime aikoina lihomisen lisäksi vatsan turvotusta. Pakastealkion siirtoon lähdetäänkin jo aika pian. Procrenin vaikutus on neljä viikkoa eli 9.9. saakka. 10.9. aloitan Estradot-nimisten estrogeenilaastareiden käytön. Minulle ei määrätty Zumenoneja, koska tuosta Cliovellestäkin on tullut sen verran paljon sivuoireita. Laastareiden käyttäjille sivuoireita ei samalla tapaa kuulemma tule, mutta laastari on tehokkuudeltaan vähintään yhtä hyvä kuin tabletitkin. Laastari vaihdetaan kolmen päivän välein ja sitä käytetään parin viikon ajan. Siirto tehdään sitten todennäköisesti syyskuun viimeisellä viikolla. Ennen sitä toki ultrataan vielä.

Mikäli alkio ei selviä sulatuksesta uuteen ivf:ään lähdetään saman tien. Jos alkio taas saadaan siirrettyä, viimeinen ivf tehdään todennäköisesti ennen joulua tai viimeistään tammikuussa. Lääkkeet onneksi voidaan kirjoittaa joka tapauksessa tämän vuoden puolelle.

Tästä tämä taas alkaa. On pelottavaa olla taas uusien toivojen ja pettymysten kynnyksellä. Olin keväällä todella huonossa kunnossa. Nyt voi hyvin enkä haluaisi voida taas huonosti. Asenne onnistumista kohtaan on äärimmäisen pessimistinen. Ajatukset ovat jo julkisen puolen hoitojen tuolla puolen.

5 kommenttia:

Jadekivi kirjoitti...

Tsemppiä hoidon aloitukseen!
Mullahan oli kanssa nuo Estradotit käytössä PASseissa, ja mä tykkäsin niistä kovasti. Oli ihanan helpottavaa, kun ei joka päivä tarvinnut muistaa napata pillereitä. Zumenoneja olisi kuulemma pitänyt ottaa kolmesti päivässä, joten tahdoin laastarit käyttöön jo ihan stressin vähentämiseksi.

Mulla iho oli aivan upeassa kunnossa (kärsin lievästä aknesta) ja libidokin löytyi pitkän tauon jälkeen, joten kaiholla muistelen noita laastariaikoja. Mies vitsailikin silloin, että kerrankin mulla on oikeat lääkkeet käytössä ;)

Gurkan kirjoitti...

Toivottavasti uusiin IVF:ään ei tarvi mennä. Ihmeelliset muuten ne minun endometrioomat. Ekassa ultrassa kun meitä tutkittiin, niitä ei näkynyt, mutta puoli vuosi myöhemmin löytyi 2 selkeitä, noin 2cm kokoiset. Se oli eka clomien aikana. Sitten kuukausi myöhemmin, toisen kurin jälkeen, ei taas löydetty ultrassa. Mutta lääkäri oli varma, etteivät voi hävitä, valitettavasti.

Rowan kirjoitti...

Illusia, kovasti toivon, että PASsiin pääsette! Hyvä kuulla, että sait sellaisen lääkityksen, jossa ei ole niin paljon sivuoireita.

"On pelottavaa olla taas uusien toivojen ja pettymysten kynnyksellä." Juuri näin. Se on todella pelottavaa, mutta toisaalta siihen sisältyy taas se uusi mahdollisuus, teillä on mahdollisuus onnistua, ihan oikeasti. Askel kerrallaan! Kovasti voimia!

Kisu kirjoitti...

Kovasti voimia ja jaksamista tähän hoitokiertoon ja muutenkin! Olet usein ajatuksissani.

Illusia kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne!