Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 24. elokuuta 2012

Procren ja sivuoireet

Procren on vaikuttanut minuun monella tapaa. Kyseessä ei siis ole ollenkaan mukava lääke.

Lääkkeen pistäminen sinänsä on helppoa. Esitäytetyn ruiskun ainekset on helppo sekoittaa, lääkettä on melko pieni määrä, eikä lääkeaine kirvele ollenkaan. Inhottavaa on ruiskun suuri koko. Ruisku on siis hieman kömpelömpi käytössä kuin Gonal-kynä tai Pregnylin ruisku.

Pistin Procrenia kolme kertaa neljän viikon välein. Ensimmäisen pistoksen jälkeen en vielä käyttänyt mitään muuta lääkettä, mutta aloitin Cliovellen käytön pari päivää toisen pistoksen jälkeen. Cliovelle alkoi vaikuttaa noin viikon päästä sen aloittamisesta ja se vaikutti oikein hyvin etenkin kuumiin aaltoihin.

Inhottavia sivuoireita on ollut paljon, mutta kaikeksi onneksi mielialaan Procren ei ole vaikuttanut. Olen voinut henkisesti melko hyvin enkä ole ollut oikeastaan ollenkaan pahalla tuulella. Ehkä kesä ja lomailukin vaikuttivat tähän asiaan.

Tässä huomaamiani sivuoireita:
  • Kuumat aallot. Tämä oli ehdottomasti huomattavin Procrenin sivuoireista. Laitoin kuumia aaltoja ylös muutamina päivinä ja hereilläoloaikana kuumia aaltoja tuli pahimmillaan kymmenen kappaletta. Niitä tuli siis lähes tunnin välein! Cliovelle auttoi kuumiin aaltoihin, mutta kolmannen pistoksen jälkeen kuumat aallot palasivat takaisin. Tosin paljon lievempänä.
  • Lihominen. Inhottavaakin inhottavampi oire. Vatsan seutu on paisunut kesän aikana. kovasti. Aiemmin liikunta on auttanut lihomiseeni, mutta nyt siitä ei ole ollut samalla tavalla apua ja kaikki syöminen tuntuu nopeasti vyötärön ympärillä. Lihomista tietysti edesauttaa myös taustalla olevat ivf-hoidot, jotka sotkivat liikuntarutiinia ja vaikuttivat siis osaltaan kroppani kuntoon. Painon noususta minulla ei ole tietoa, koska en halua käydä vaa'alla masentumassa ennen kuin olen saanut painoa vähän pois. Lihominen näkyy ja tuntuu kiristävissä vaatteissa.
  • Limakalvojen kuivuminen. Etenkin alapäässä limakalvot tuntuvat kuivilta. Toisinaan tuntuu kuin paikat juuttuisivat kiinni ja ne täytyy avata joko käsin tai levittelemällä jalkoja. Sanomattakin varmaan selvää, että julkisillä paikoilla täytyy vain kärsiä.
  • Silmien kuivuminen. Jo valmiiksi hieman kuivat silmäni ovat kuivuneet paljon aikaisempaa enemmän. Etenkin aamuisin silmät saattavat olla hyvin kuivat ja punoittavat. Piilareiden käyttö on aiempaa hankalampaa.

4 kommenttia:

Nieve kirjoitti...

Todella ikäviä nuo sivuoireet. En oikein osaa sanoa muuta kuin että tsemppiä ja jaksuja <3

Illusia kirjoitti...

Kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Pitäisi aloittaa Procren Depot, mutta olen nyt lukenut että sivuvaikutukset saattavat jatkua 3-6kk pistosten jälkeen (tai eivät lainkaan lopu).

Kuinka sinulle kävi, loppuivatko sivuoireet?

Illusia kirjoitti...

Hei! Anteeksi, että vastauksessani kesti näin kauan.

Minulla taitaa lopulta olla edelleenkin joitakin oireita, jotka ovat peräisin tuosta Procrenin aloittamasta vaihdevuosioireistosta. Esimerkiksi limakalvojen ja etenkin silmien kuivuus on selvästi tullut jäädäkseen. Hedelmöitys- ja hormonihoitojen keskellä on kuitenkin kamalan vaikea sanoa, mikä johtuu mistäkin asiasta.