Siirry pääsisältöön

Katse menneisyyteenLuin blogini ensimmäisiä postauksia. Tulin niistä kovin surulliseksi. Aloitin blogini pitämisen siinä vaiheessa, kun yritystä oli takana seitsemän kuukautta. Muistan, kuinka totuus lapsen saamisen vaikeudesta alkoi paljastua minulle siinä vaiheessa, kun yritystä oli takana noin puoli vuotta. Kuukautiseni olivat hieman myöhässä ja olin jo hetken varma, että olen vihdoinkin onnistunut tulemaan raskaaksi. Sitten kuukautiset kuitenkin tulivat ja järkyttävän kipeinä, kuten tavallista. Itkin kuukautisten alkua ja kipua vessassa ääneen ja osasin jo arvata, että minun taisteluni tulee olemaan hankala.

Noissa ensimmäisissä postauksissa on kuitenkin mukana toivo. Lähes jokainen kuukausi on tuonut mukanaan uuden pettymyksen jälkeen uuden yrityskerran ja uuden toivon. Teksteissä paistaa toivo ja usko siitä, että jonakin päivänä raskaaksi tuleminen onnistuu.

Tunnelma on niin kovin erilainen kuin nyt. Viime vuoden lokakuun eli reilun vuoden yrittämisen jälkeen meidän ei ole enää tarvinnut yrittää itse. Yrittäminen on jätetty lääkäreiden harteille, yrityskertoja ei enää lasketa eikä elämä enää ole kulkenut kahden viikon sykleissä. Nyt elämä on jo vuoden ajan rytmittynyt hoitojen ja hoitotaukojen ympärille. Toisaalta nyt on helpompaa, kun stressaaminen ei jakaannu jokaiselle kuukaudelle. Toisaalta kerralla joutuu kokemaan isomman stressin. Surutyötä ja luopumistakin on jo tehty. On täytynyt alkaa hyväksyä sitäkin vaihtoehtoa, että minusta ei koskaan tule biologista äitiä yhdellekään lapselle.

Olisi ollut niin oikein, että tuo toiveikas nainen olisi saanut toiveensa toteutettua. Hän olisi sitä osannut arvostaa ja nyt hän olisi jo pienen lapsen onnellinen äiti. Ei hänen olisi tarvinnut kokea tätä surua ja pettymyksien määrää osatakseen arvostaa lastaan. Hänestä olisi tullut ihan hyvä niinkin.

Kommentit

Ainu sanoi…
Mullekin tuli Illusia tästä surullinen olo. Oon niin kovin pahoillani puolestasi, että asiat menikin näin. Ja että joudut vielä kärsimään kovia kipuja tämän henkisen taakan lisäksi.

Tuo viimeinen kirjoittamasi kappale on kuin suoraan omasta sydämestäni. Olisin osannut arvostaa ja rakastaa lastani ja ollut ihan hyvä ilman tätä kaikkea ikävää.

Olet mielessä.
K sanoi…
Voi rakas ystävä. Olisin minäkin toivonut, että ette olisi joutuneet kokemaan tätä. Olisit ollut hyvä äiti ja olet sitä edelleen. Tulevaisuudessa. Tavalla tai toisella. Toivottavasti.
Illusia sanoi…
Kiitos kommenteistanne! Ne lämmittävät todella.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Olen yksinäinen

Kirjoitan nyt tekstin, jonka kirjoittamista olen suunnitellut jo useamman vuoden. Asia painaa minua jatkuvasti eikä se tunnu katoavan, vaikka olen yrittänyt ja toivonut pitkään. Tästä tulee vuodatus, joka sisältää aikamoisen määrän itsesääliä. Jostain syystä juuri tämän kirjoittaminen pelottaa minua. On vaikeaa olla avoin muustakin kuin lapsettomuuteen liittyvästä.
Olen yksinäinen. 
Yksinäisyys istahti minuun jo lapsuudessa. Olen kotoisin hyvin pieneltä paikkakunnalta ja kävin ala-asteeni 16 oppilaan koulussa. Minulla oli kaksi luokkakaveria. Meidän perheemme muutti kylään ulkopuolelta. Tiesin aina olevani vääränlainen. En kenenkään sukulainen, väärästä perheestä.
Opiskeluaikoina minulla oli useampikin todella läheinen ystävä. Jokaisen kanssa olin hyvin läheinen. Se oli paita ja peppu -ystävyyttä aina siihen saakka, kunnes ystävä hylkäsi minut paremman tieltä. Lopulta muutuin todella varovaiseksi. En uskalla kiintyä liikaa, koska en halua tulla enää hylätyksi.
Minulla on ja on ollut lähei…

"Naakat lentää yhdessä"

Minun on pitänyt kirjoittaa moneen otteeseen lapsen kielen kehittymisestä. Se on niin kiinnostavaa! Kiinnostavaa sekä yksityisesti että ammatillisesti.

Olen aloittanutkin sen postauksen kirjoittamista, mutta en ole ehtinyt sitä tehdä. En vielä hautaa ajatusta, mutta totean tässä vaiheessa sen, että kieli on kehittynyt käsittämättömän huimaa vauhtia.

Tänään hän kertoi minulle bussimatkalla esimerkiksi nämä asiat:
"Aurinko laskee alas. On menny jo. Hämärää. Pimeää. Valo päällä. Yö."
"Naakat lentää yhdessä. Lentää taivaalla. Sininen taivas."
"Junaa ei tankata. Sähkö tulee ylhäältä. Sähköjohto ylhäällä."
"Isi-ukkeli on jo kotona. Isi bussilla kotiin. Isi odottaa. Kissat odottaa."

Hän siis puhuu jo suomea. Voi kun itsekin oppisi kieliä tuota tahtia!