Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Parasta terapiaa

Elän taas kerran hyvin rankkaa aikaa. Ensimmäistä kertaa ikinä hoitostressi on mennyt myös uniin. Valvon usein myöhään saamatta unta ja aamuisin joudun kuitenkin heräämään töihin hyvin aikaisin. Rinnassa on jatkuva möykky, joka vetää minut aivan fyysisestikin kumaraan. Pienetkin huolet kasvavat suuriksi etenkin öisin ja murehdin sellaisiakin asioitta, joiden murehtiminen ei ole tällä hetkellä ollenkaan ajankohtaista. Olen menettänyt aloitekykyni, en kykene hoitamaan kotiani enkä itseänikään enempää kuin on aivan pakko.

On kuitenkin yksi paikka, jossa rintaa puristava ahdistus kaikkoaa. Se on vertaisten seura. Olen osallistunut Simpukka ry:n vertaistukitoimintaan viime keväästä saakka. Vertaistuen kautta olen saanut monia uusia ystäviä, jotka ymmärtävät minua täydellisesti. Eilen olin vertaisteni seurassa eikä ahdistus iskenyt minuun koko päivänä. Illallakin tunsin vain suloista väsymystä. Sain levätä.

3 kommenttia:

Turnip2008 kirjoitti...

Musta on ihanaa että olet löytänyt vertaistuen pariin. Simpukan toiminta ei ole minulle tuttua, mutta minä olen löytänyt myös suurta tukea suruuni vertaisten parista. Faktahan on, ettei näitä tilanteita ymmärrä kukaan muu kuin samassa tilanteessa oleva. Itseä tosin rassaa vähän se että tuolla lapsikuolema piireissä eheyttävänä voimana pidetään uutta lasta ja kun lapsettomuustaustalla se on helpommin sanottu kuin tehty...

Kesäheinä kirjoitti...

Vertaistuki on kyllä ihan verratonta! Itse olen löytänyt muutamia uudia ystäviä, tahattomasti lapsettomia. Se on niin lohduttavaa keskustella ja jakaa ajatuksia, puhua hoidoista ja kaikesta siitä, mitä tämä lapsettomuus tuo eteen.

Valonsäteitä raskaisiin päiviin!

Illusia kirjoitti...

Turnip2008: Vertaistuen voima onkin juuri siinä, että toinen ymmärtää tilanteen täysin. Lapsensa menettäneissä onkin varmaan paljon sellaisia, joille raskaaksi tuleminen ei ole ollut ongelma. Toivottavasti löydät myös sellaista vertaistukea, joita lapsettomuus koskettaa. Ehkä Simpukan kautta sellaisia vertaisia voisi löytyä.

Kesäheinä: Mahtavaa, että sinäkin olet löytänyt vertaistuen!

Kiitos tsemppauksesta!