Siirry pääsisältöön

Vyöhyketerapiassa

Kävin perjantaina  vyöhyketerapiassa. Tarkoituksenani oli saada helpotusta sekä tuleviin kuukautiskipuihin että stressiini. Kipeitä pisteitä löytyi todella paljon. Aivan vielä en osaa sanoa, oliko vyöhyketerapiasta apua. Perjantai-iltana tunsin vihlontaa kohdun suunnasta ja lauantaina olo oli kuukautiskipuinen ja aamulla tuli vähän tuhruvuotoa. Toisaalta lauantaina oli 28-päiväisen kiertoni 28. päivä, mutta Primolutien ansiosta kuukautiset eivät kuitenkaan alkaneet. On siis hankala sanoa tässä vaiheessa, millaista apua vyöhyketerapiasta oli tai oli olematta. Kokemus oli kaikesta huolimatta mukava.

Olen kerran aikaisemminkin kokeillut luontaishoitoa lapsettomuuteeni. Silloin kokeilu tosin tapahtui täysin huumorimielessä. Äitini oli nimittäin sattunut väriterapiakurssille, josta hän osti oranssia värihomeopaattista lääkettä. Oranssin värin pitäisi nimittäin auttaa hedelmättömyyteen. Naurusta ulvoen äitini soitti minulle, että lähettää minulle pienen paketin. Myöskin nauraen kokeilimme lääkettä mieheni kanssa ohjeen mukaan. Sanomattakin on varmaan selvää, että ei auttanut oranssi väri meitä. Ehkä siihen olisi pitänyt uskoa enemmän!

Onko sinulla kokemusta vaihtoehtoisista hoitomuodoista lapsettomuuden puolella? Millaisia vaikutuksia hoitomuodoilla on sinulle ollut? Tahtoisin kovasti kuulla kokemuksia erilaisista luontaishoidoista, myös hulvattomista huvikokemuksista.

Kommentit

Turnip2008 sanoi…
Minuakin nämä kiinnostaa, kokemusta vain ei vielä ole.. Myönnän että itse olen kokeillut ensimmäisten hoitojen aikana hypnoosia. Silloin ei tulosta tullut, mutta muuten minusta on kyllä mukava uskoa oman mielen voimaan. Ehkä se ainakin hieman lieventää stressiä... Tuntuu, että olisin valmis kokeilemaan mitä vain. Näistäkin löytyy niin paljon kokemuksia puolesta ja vastaan. Jään tähän seuraamaan millaisia kommentteja saat :)
Anonyymi sanoi…
Kävin itsekin vyöhyketerapiassa 4 kertaa lapsettomuuden hoito mielessä. Samaan syssyyn popsin homeopaattisia rakeita ja käytin vehnänalkioöljyä. En voi sanoa uskovani vaihtoehtoisiin hoitomuotoihin, mutta ajattelin ettei yllämainituista toimenpiteistä haittaakaan ole, ainoastaan rahapussi kevenee vähän ja tässä rumbassahan se laihtuu jo muutenkin, pisara meressä siis... Hoitokerrat olivat kaikenlisäksi erittäin rentouttavia ja miellyttäviä!

Niin niistä tuloksista.. Ovuloin ensimmäistä kertaa vuoteen tämän jälkeen, en kylläkään raskautunut! Aiemmin kokeilluilla clomifeneilla ei saatu vastaavaa tulosta aikaiseksi. Sattumaa vai ei, en tosiaan tiedä.. Tällä hetkellä menossa olevasta rv 20 kiitos kuuluu kuitenkin femareille, ei vyöhyketerapialle.
Anonyymi sanoi…
Hei! Minä olen kokeillut homeopatiaa tiputteluvuotoihin ja lapsettomuuteen ja kyllä siitä apua oli. Ei vienyt tiputtelua kokonaan pois, mutta vähensi päiviä jolloin tiputtelee. Vauvaa vaan ei vielä ole. Söin sepiaa ja follicunilumia. Kohta pian tarkistetaan annostus. Homeopatiaa kokeilin, koska se oli melko edullinen tapa lähteä vaihtoehtoishoitojen maailmaan. Vyöhyketerapiasta vielä haaveilen, pian otan itseäni niskasta kiinni.
Ruttu & Hippu sanoi…
Olen käynyt vyöhyketerapiassa ennen ja jälkeen hoitojen useita kertoja. Syynä käynteihin on ollut mm. yleinen väsymys sekä halu rentoutua. Viimeisin terapeutti on kyllä onnistunut rentouttamisessa hyvin, hyvä, että en nukahda pöydälle. Olen kokeillut useampaa eri terapeuttia (terapeuteilla on erilaisia tyylejä käsitellä sekä osa tuputtaa enemmän omaa ideologiaansa, osa antaa hiljaisuuden puhua - itse ainakin suodatan itselleni sopivat asiat puheista) ja pidän eniten kokovartalon vyöhyketerapiasta.
Aiemmissa hoitokierroksissa ajoitin käyntini ennen pistoshoidon alkua, mutta tässä viimeisimmässä ja onnistuneessa hoidossa kävin vyöhyketerapiassa 2 kertaa myös sumuttelun ja pistelyn jo alettua (lyhyt hoito, kysyin lääkäriltä, voinko mennä vyöhyketerapiaan eli voiko sillä "pilata" hoidon).

Mielestäni kannattaa avoimin mielin kokeilla erilaisia asioita, jos ne itselle muuten sopivat. Olen muissa asioissa kokeillut myös osteopatiaa sekä kiropraktiaa, joista jälkimmäisestä sain selvästi apua silloiseen tilanteeseeni. Mutta usein näissä hoidoissa kannattaa käydä jonkinlainen sarja, kerta-kaksi menee totutellessa ja kroppa alkaa vastaanottamaan käsittelyä eri tavalla, kun käy useamman kerran.
Ainu sanoi…
Mä olen käynyt vyöhyketerapiassa hoitojen välissä. Terapeutti sanoi, että kieltäytyy sitten ehdottomasti hoitamasta hormonilääkityksen aikana, sillä hän ei voi tietää, mitä vaikutuksia vyöhyketerapialla siihen saattaa olla. Vyöhyketerapian ideana kun on laittaa kuitenkin kehon mömmöjä liikkeelle, hän oli sitä mieltä (ja mut sai ainakin vakuutettua), että terapia saattaa hormonilääkitykseen yhdistettynä aiheuttaa ikävyyksiä (vertasi tätä siihen, ettei missään nimessä anna terapiaa vaikkapa syöpähoidoissa käyville tai lähiaikoina käyneille, vaikka siinä toki puhutaankin jo ihan eri kaliiperin lääkityksistä).

Terapiassa käynti tuntui sinänsä ihan hyvältä. Jotain muuta kuin pylly paljaana vieraiden ihmisten edessä nöyrtymistä tai sekalaisten arvaamattomien lääkkeiden kehoonsa pumppaamista. Sattui se myös, ihan kamalasti. Tukossa kuulemma oli moni paikka ja se tuntui.

Tunsin myös ivf-kierrosteni yhteydessä sen, miten kohdun&munasarjojen heijastepisteet kipeytyivät jaloissani hoidon jälkimainingeissa. Selvästi kipeät ja kosketushellät. Päätin uskoa, että näillä on jokin yhteys.
Jadekivi sanoi…
Mä kävin läpi varmaan kaikki mahdolliset vaihtoehtoiset hoitomuodot. Kokeilin homeopatiaa, kävin vyöhyketerapiassa aktiivisesti, opiskelin jopa shiatsuhoitajaksi (!), söin erilaisia vitamiinikuureja, kävin akupunktiossa, energiahoidoissa jne.

En mä nyt voi sanoa, että noista mikään olisi ollut ratkaisu meidän lisääntymisongelmiin, enkä mä varmaan ihan 100% mihinkään uskonutkaan, mutta vöyhyketerapiasta ja akupunktiosta huomasin olevan hyötyä ihan yleisesti. Kierrot toimi paremmin, kivut oli siedettävämpiä, mieliala oli hyvä.

Ja mun vyöhyketerapeutti lähetti aina mun äidin kautta terveisiä (käydään siis mun koko perhe samalla tyypillä hoidossa), että mun pitää muistaa hieroa kantapäitä, joissa on joku hedelmällisyyskeskus tms. Minähän siis hieroin aina telkkaria katsellessa, kun ei siitä nyt haittaakaan ole ;)

Tärppikierrossa mulla ei ollut mitään apukeinoja. Olin edeltävinä kuukausina sanoutunut irti kaikesta. En syönyt edes vitamiineja, kun halusin unohtaa koko lapsettomuuden. Joten tämänhetkisestä onnesta on täysi kiittäminen ihan länsimaista lääketiedettä.
auringonkukka80 sanoi…
Mäkin olen nyt käynyt (psykologisessa) vyöhyketerapiassa ja jossei se nyt ole auttanut raskautumaan, niin ainakin saan siitä paljon virtaa ja hyvää mieltä. Ehkä kirjottelen enemmän blogiini tässä joku päivä. Perjantaina olen taas menossa.

Olen aiemmin loop-hoidon yhteydessä käyttänyt homeopaattisia lääkkeitä ja nyt hain myös näihin nykyisiin ongelmiin. Nyt on vasta ensimmäinen kk käynnissä, mutta katsotaan.

Olen aika vaihtoehtoinen ajatusmaailmaltani ja molemmat em. tuntuvat luontevilta tavoilta. Varsinkin kun meillä ei ole mitään muuta hedelmällisyyshoitoa käynnissä, niin tuntuu olevan vähintä, mitä voin tehdä.
Anonyymi sanoi…
Meillä odotetaan vyöhyketerapiavauvaa :) Takana 4 vuotta yrittämistä, hormonihoitoja, ja yksi onnistunut alkionsiirto. Tätä pikkukakkosta meinattiin lähteä yrittämään taas pakkasessa olevilla alkioilla, mutta kävin ensin vyöhyketerapiassa. Kolmen hoidon jälkeen ovuloin ensimmäistä kertaa kuukausiin, ja plussasin luomusti, mitä ei ollut ennen tapahtunutkaan. Kävin Tampereella kätilö-vyöhyketerapeutilla (Vauvantai).
Illusia sanoi…
Anonyymi: Hieno juttu. Onnitteluni!
Anonyymi sanoi…
Kuten Ruttu & Hippu mainitsi, vyöhyketerapiassa olisi hyvä käydä useamman kerran, jos on toiveissa saada muutoksia kehossa. Itsestä tuntuu jotenkin hassulta se, miten tämän päivän ihmiset helposti ajattelevat, että nainen saadaan ikään kuin "nappia painamalla" raskaaksi (tai ainakin se tulisi saada). Kehon hoito on kuitenkin täysin erilaista, kun esim. lääkkeen ottaminen, jolla on välitön vaikutus. Monilla meistä keho saattaa olla todella "lukossa", etenkin jos sitä ei ole koskaan hoidettu kehoterapian keinoin. Kehon tasapainon palauttaminen voi siten viedä pitkänkin ajan.

Itse olen käynyt hoidoissa jo 6 vuoden ajan, ihan vaan koska se on parasta mitä tiedän ja olen löytänyt todella hyvän vyöhyketerapeutin. Voin suositella häntä lämpimästi: http://www.kolumbus.fi/tendamende/
Elisan ohje on, että hoitoa aloitettaessa hoitoja tulisi tehdä alkuun kerran viikossa ja sitten jossain vaiheessa, kun keho alkaa olla vastaanottavampi hoidolle, hoitoväli voi olla esim. kerran kuussa. Kannattaa kokeilla!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Emme me lukkiutuneetkaan kotiin

Adoptioon valmistautuessamme kävimme kursseilla ja neuvonnassa. Niistä jäi monia asioita mieleen. Yksi niistä asioista on se, että kiintymyssuhteen kehittymisen vuoksi olisi hyvä rauhoittaa aluksi elämä oman perheen keskeiseksi. Lapsen on hyvä oppia ensin tuntemaan omat vanhemmat ja vasta sitten alkaa tutustua muuhun maailmaan.
Me emme ole totelleet.
Jo hakumatkalla kyläilimme tuttavaperheessä ja kotiin päästyämme olemme tavanneet monia ihmisiä. Tietysti monet haluavat nähdä meidät. Ja me haluamme nähdä ystäviämme ja perhettämme! Tietenkin haluamme. Meillä oli heitä aivan älytön ikävä silloin, kun vietimme melkein neljä viikkoa hotellin muurien sisäpuolella tutustumassa toisiimme.
Meidän elämämme on sellaista. Me tapaamme ihmisiä, koska ihmiset ovat meille tärkeitä. Vietämme me tietysti paljon aikaa keskenämmekin. Halaamme, sylittelemme ja leikimme. Kerromme, että rakastamme. Meidän ihana perheemme!

Olen yksinäinen

Kirjoitan nyt tekstin, jonka kirjoittamista olen suunnitellut jo useamman vuoden. Asia painaa minua jatkuvasti eikä se tunnu katoavan, vaikka olen yrittänyt ja toivonut pitkään. Tästä tulee vuodatus, joka sisältää aikamoisen määrän itsesääliä. Jostain syystä juuri tämän kirjoittaminen pelottaa minua. On vaikeaa olla avoin muustakin kuin lapsettomuuteen liittyvästä.
Olen yksinäinen. 
Yksinäisyys istahti minuun jo lapsuudessa. Olen kotoisin hyvin pieneltä paikkakunnalta ja kävin ala-asteeni 16 oppilaan koulussa. Minulla oli kaksi luokkakaveria. Meidän perheemme muutti kylään ulkopuolelta. Tiesin aina olevani vääränlainen. En kenenkään sukulainen, väärästä perheestä.
Opiskeluaikoina minulla oli useampikin todella läheinen ystävä. Jokaisen kanssa olin hyvin läheinen. Se oli paita ja peppu -ystävyyttä aina siihen saakka, kunnes ystävä hylkäsi minut paremman tieltä. Lopulta muutuin todella varovaiseksi. En uskalla kiintyä liikaa, koska en halua tulla enää hylätyksi.
Minulla on ja on ollut lähei…

Onnen keskelle tuli myös suru

Siitä on nyt tarkalleen viikko. Hain koiran veljeni luota kotiin. Kävin sen kanssa viimeisellä lenkillä. Rapsuttelin sitä takapihalla ja syötin viimeisiä herkkuja. Nostin sen viimeisen kerran autoon, ja mieheni ajoi sen kanssa eläinlääkäriin.

Koiran kuolema sattuu kovasti. Tuntuu syylliseltä. Aina välillä havahdun ajattelemaan, ettei kukaan pidä huolta siitä. Se on nyt aivan yksin. Me hylkäsimme sen.

Olen onnellinen. Sain ihanan koiran, joka kulki mukana niin monessa. Kahdentoista vuoden ajan minä pidin huolta siitä ja se piti huolta minusta. Se vei minut ulos silloinkin, kun olisin mieluummin jäänyt ikuisiksi ajoiksi itkemään sänkyyn. Se juoksi minun kanssani silloin, kun oli pakko juosta kovaa, että saisi ahdistuksen salpaamat keuhkot taas toimimaan.

Minulla on aivan älytön ikävä. En saa enää koskaan silittää sen mustaa pehmeää karvaa. Se ei enää koskaan nuku jaloissani. Se ei enää saa hepuleita pelkästä elämän ilosta. Se ei enää ulvo, kun paloauto ajaa ohi. Sen tyhjä panta makaa kä…