Siirry pääsisältöön

Joululahja

Sain maailman rakkaimmalta mieheltäni maailman ihanimman joululahjan. Lahjapaketista paljastui Afrikan tähti -lakanasetti. Lakanat on tarkoitettu meidän omaa Afrikan tähteämme varten. Kun hän nukkuu ensimmäistä yötä kotona, hän nukkuu juuri noissa lakanoissa. Lahjaa antaessaan mies myös sanoi, että Afrikan tähteä ei voi pelata yksin, vaan sitä meidän on pelattava kahdestaan. Paljon enemmän kahdestaan kuin juuri loppunutta hedelmäpeliämme.

Ikinä en ole itkenyt lahjoja avatessani näin kamalasti. Rakastan miestäni niin uskomattoman paljon.

Kommentit

naley sanoi…
Voi Illusia <3 Ihanaa.
Gurkan sanoi…
Ihana lahja, ihana mies ja ihana tuleva tähti! <3
Ainu sanoi…
Rakkautta. <3 Se lapsi, joka joskus teidät omakseen ottaa, tulee saamaan ihanan kodin, ihanat äidin ja isän.
Tuulen kuiskaus sanoi…
Ihastuttavaa joulua teille! Pitäkää toisistanne huolta <3
Turnip sanoi…
Te kyllä pärjäätte ja teidän luota saa juuri se teidän pieni afrikantähti maailman parhaan kodin. Sun Pessisi taitaa olla aika ainutkertainen <3
Kaipaava sanoi…
Ihana lahja <3 Ihan itku tuli!
Anonyymi sanoi…
Löysin blogisi tänään ja luin sen kerralla kokonaan läpi. Olet käynyt läpi aikamoisen uuvuttavan matkan ja olisin kovasti toivonut tähän viimeiseen testiisi kahta viivaa. Ihan sydän pamppaili ja tuntui kuin olisimme kovinkin tuttuja. Haluan kiittä sinua siitä, että olet pitänyt blogisi julkisena, sillä vertaistuki on erittäin arvokasta. Viimeinen postauksesi sai minut puolestasi onnelliseksi. Uskon, että sinusta ja miehestäsi tulee erinomaiset vanhemmat.
Tuulari sanoi…
Voi ei! IHanaa!!! <3
Anonyymi sanoi…
Minäkin löysin tänä iltana blogisi ensimmäistä kertaa, ja luin myös läpi. En muista milloin olen itkenyt näin viimeksi, tuntuu kun olisin itse tämän kirjoittanut, samat ajatukset samat kokemukset. Viimeisin kirjoituksesi osui, hyväksymisesi paistoi läpi ja se oli erittäin lohduttavaa. Ehkä minunkin on aika hyväksyä tosiasioita.
Illusia sanoi…
Kiitos kommenteistanne! Lahja on kyllä maailman ihanin.

Molemmille anonyymeille uusille lukijoille: Ihanaa kuulla, että olette tulleet lukemaan blogiani. Hienoa, että teksteistäni on teille iloa ja tukea.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Olen yksinäinen

Kirjoitan nyt tekstin, jonka kirjoittamista olen suunnitellut jo useamman vuoden. Asia painaa minua jatkuvasti eikä se tunnu katoavan, vaikka olen yrittänyt ja toivonut pitkään. Tästä tulee vuodatus, joka sisältää aikamoisen määrän itsesääliä. Jostain syystä juuri tämän kirjoittaminen pelottaa minua. On vaikeaa olla avoin muustakin kuin lapsettomuuteen liittyvästä.
Olen yksinäinen. 
Yksinäisyys istahti minuun jo lapsuudessa. Olen kotoisin hyvin pieneltä paikkakunnalta ja kävin ala-asteeni 16 oppilaan koulussa. Minulla oli kaksi luokkakaveria. Meidän perheemme muutti kylään ulkopuolelta. Tiesin aina olevani vääränlainen. En kenenkään sukulainen, väärästä perheestä.
Opiskeluaikoina minulla oli useampikin todella läheinen ystävä. Jokaisen kanssa olin hyvin läheinen. Se oli paita ja peppu -ystävyyttä aina siihen saakka, kunnes ystävä hylkäsi minut paremman tieltä. Lopulta muutuin todella varovaiseksi. En uskalla kiintyä liikaa, koska en halua tulla enää hylätyksi.
Minulla on ja on ollut lähei…

"Naakat lentää yhdessä"

Minun on pitänyt kirjoittaa moneen otteeseen lapsen kielen kehittymisestä. Se on niin kiinnostavaa! Kiinnostavaa sekä yksityisesti että ammatillisesti.

Olen aloittanutkin sen postauksen kirjoittamista, mutta en ole ehtinyt sitä tehdä. En vielä hautaa ajatusta, mutta totean tässä vaiheessa sen, että kieli on kehittynyt käsittämättömän huimaa vauhtia.

Tänään hän kertoi minulle bussimatkalla esimerkiksi nämä asiat:
"Aurinko laskee alas. On menny jo. Hämärää. Pimeää. Valo päällä. Yö."
"Naakat lentää yhdessä. Lentää taivaalla. Sininen taivas."
"Junaa ei tankata. Sähkö tulee ylhäältä. Sähköjohto ylhäällä."
"Isi-ukkeli on jo kotona. Isi bussilla kotiin. Isi odottaa. Kissat odottaa."

Hän siis puhuu jo suomea. Voi kun itsekin oppisi kieliä tuota tahtia!

Vertaiset vertaansa vailla

Olen todella tyytyväinen siihen, että asuinpaikaksemme on valikoitunut yksi Suomen suurimmista kaupungeista. Täältä löytyy nimittäin kaikkea, mitä tarvitsen. Myös paljon muita adoptioperheitä.
Tapaamme muita adoptioperheitä virallisissa tapaamisissa kaksi kertaa kuukaudessa. On isompi adoptiokerho, joka kokoontuu viikonloppuna ja pienempi, joka kokoontuu arkisena aamupäivänä.
Eniten kadun odotuksessani sitä, että en ikinä etsiytynyt näihin kerhoihin. Odottaminen tuntui niin epävarmalta ja tuskastuttavalta, että pelkäsin tavata perheitä. Pelkäsin, että ikävä kasvaisi liian kovaksi ja että lasten ja vanhempien näkeminen riipaisisi yhtä syvältä kuin kriisin pahimpana aikana. 
Olisi kannattanut päästä pelosta yli. Olisin nähnyt, kuinka tavallista ja luonnollista elämä adoptiolapsen kanssa on. Kuinka tuoreetkin perheet voivat poistua kotoaan ja osallistua kerhoon. Kuinka erityistarpeet, kiintymyssuhteet ja muut ongelmat eivät olekaan olemista määrittävä tekijä. Kuinka iloista ja riehakasta…