Siirry pääsisältöön

Kaipaan rakkaita lapsia

Minulla ei ole omaa lasta, mutta valitettavasti elämässäni ei ole muitakaan erityisen läheisiä lapsia. Muutamalla ystävälläni on toki lapsia ja nautin heidän seurastaan silloin, kun heitä tapaan, mutta minulla ei ole sellaista lasta, jonka elämässä olisin jotenkin erityisellä paikalla.

Sisaruksillani ei ole lapsia eikä kukaan heistä ole juuri nyt lapsia myöskään toivomassa. En siis ole kenenkään täti. Miehenikään sisaruksilla ei ole lapsia. Olisi ihanaa olla täti. Kuuluisin automaattisesti osaksi jonkun lapsen perhettä. Voisin ottaa osaa lapsen elämään ja omiain hänet aina halutessani. Voisin olla lapselle huipputäti, jonka luokse on aina kiva mennä.

Minulla ei ole myöskään kummilasta. Olisi niin ihanaa saada kummilapsi. Tulla nimetyksi jonkun lapsen tärkeäksi aikuiseksi. Saada niin suuri kunnianosoitus joltakin ystävältä. Ja saada ehdoton lupa hemmotella lasta rajattomasti. Olla lapselle tärkeä aikuinen, jonka kanssa hassutella ja johon tukeutua.

Kaipaan elämääni lapsia. Omaa tai jonkun toisen lasta, mutta sellaista lasta, jonka elämään voisin oikeasti osallistua.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Ehkä kummiutta ei ole tarjottu, koska ei oel uskallettu. en itse olisi uskaltanut kysyä kummiksi lapsettomuushoidoissa olevaa, koska ainakin joillekin se olisi voinut olla vaikea pala, tai ainakin itse olisin ajatellut niin. ja ehkä olisin itsekin suhtautunut asiaan ristiriitaisesti hoitoaikoina.
Ainu sanoi…
Voi Illusia. Pitkän rankan päivän jälkeen itkut tuli lopulta tästä tekstistä. Voi kunpa sinulla olisi. <3
Miilosa sanoi…
Illusia, mä allekirjoitan tuon kirjoituksen ihan kokonaan. Eipä minullakaan ole läheisiä lapsia. Siskollani ei ole lapsia (eikä kuulemma tule), mieheni sisaruksillani ei ole lapsia, eikä niitä ole ystävillänikään. Enkä ole kenenkään kummi. Minäkin niin toivoisin, että lähellä olisi edes yksi lapsi...
Anonyymi sanoi…
Oletko ajatellut tukilapsi,ystävaperhe,kaveri toimintaa. Minä olen paljon nähnyt tukiverkon puutteessa olevia perheitä. Olen itsekin epävirallinen tukimummi,joka on saanut kunnian ajautua tähän kunniatehtävään. Myös virallisia teitä voi päästä tukiperheeksi,vapaaehtoisjärjestöjen kautta erilaisiksi ystäväperheiksi,kaveritoimintaan ym. Tarvetta on tosi paljon.
Illusia sanoi…
Tukiperheet ja muut tällaiset viralliset toiminnat tarvitsisivat myös miestäni mukaan. Lisäksi tarvitsen tällä hetkellä sellaisen suhteen lapseen, jota ei välttämättä heiluttaisi se, jos joskus en pystyisikään tai jaksaisikaan lasta tavata. Ja uskaltaisiko luoda läheisen suhteen tukilapseen? Minulla ei kuitenkaan olisi hänen elämässään sellaista virallista paikkaa, jonka sukulaisuus tai kummius voi tuoda tullessaan. Juuri nyt en jaksa alkaa auttajaksi. Haluaisin vain kovasti saada lapsen seuraa ja kiintymystä.
Saattaahan olla, että järjestö- ja vapaaehtoistoiminnallekin joskus löytyy voimia. Juuri nyt ei kuitenkaan tunnu siltä.

Kyllä lapsettomuudesta kärsivää on varmasti hyvin vaikea pyytää kummiksi. En epäile sitä ollenkaan. Aivan lähipiiriini ei tosin ole kovin montaa lasta viime vuosina syntynytkään. Mahdollisia pyytäjiäkin on siis ollut vähän. Tilanne taitaa olla aika mahdoton. Kukaan ei uskalla minua pyytää enkä tietenkään voi itse alkaa kummiksi mankua. Eipä sillä. Varteenotettavia kummilapsia ei juuri nyt ole odotettavissakaan syntyväksi.
Anonyymi sanoi…
Voi kurjuus Illusia!

Jaan murheesi tädittömänä ja kummittomana olostasi, enkä osaa sihen muuta virkkaa kuin surun, murheen ja kaihon tuntemuksen jakamisen. Olisi hienoa, jos voisit mennä katsomaan uusinta lastenleffaa, balettia, jalkapallo-ottelua, tehdä metsäreissuja,mitätahansa jonkun rakkaan tai tärkeän lapsen kanssa.

Luulen, että myös sellaisena kerran kuussa viikonloppuna toimivana viikonlopputukiperheenä voisi saada olla aikuinen, jonka kanssa lapsi saisi ola huoleton hassutteleva, tukeutuva ja vapaa. Josko miehesi siihen jossain kohtaa kanssasi ryhtyisi? Et Sinä kenekään lapsuutta voisi pilata.

Entä jos kuitenkin rohkaistuisit pyytämään ystäviesi lapsia kanssasi elokuviin, lastenteatteriin, konserttiin jne.? ihan sellaisella varjolla, että haluaisit lapsen rekvisisiitaksi johonkin kiinnostavaan lapsitoimntoon kanssasi. Silloin voisit muodostua erityisella paikalla olevaksi ehkä läheiseksikin Illusia-tädiksi, joka on ihan omanlaisensa? Sellainen iloa ja yksinomaa-aikuista edustavaksi tädiksi. Vaikka kummalliseksikin :).

Ryhdy toimeen! Oikeat elävät lapset Sinun on nyt jostain haalittava elämänpiiriisi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Olen yksinäinen

Kirjoitan nyt tekstin, jonka kirjoittamista olen suunnitellut jo useamman vuoden. Asia painaa minua jatkuvasti eikä se tunnu katoavan, vaikka olen yrittänyt ja toivonut pitkään. Tästä tulee vuodatus, joka sisältää aikamoisen määrän itsesääliä. Jostain syystä juuri tämän kirjoittaminen pelottaa minua. On vaikeaa olla avoin muustakin kuin lapsettomuuteen liittyvästä.
Olen yksinäinen. 
Yksinäisyys istahti minuun jo lapsuudessa. Olen kotoisin hyvin pieneltä paikkakunnalta ja kävin ala-asteeni 16 oppilaan koulussa. Minulla oli kaksi luokkakaveria. Meidän perheemme muutti kylään ulkopuolelta. Tiesin aina olevani vääränlainen. En kenenkään sukulainen, väärästä perheestä.
Opiskeluaikoina minulla oli useampikin todella läheinen ystävä. Jokaisen kanssa olin hyvin läheinen. Se oli paita ja peppu -ystävyyttä aina siihen saakka, kunnes ystävä hylkäsi minut paremman tieltä. Lopulta muutuin todella varovaiseksi. En uskalla kiintyä liikaa, koska en halua tulla enää hylätyksi.
Minulla on ja on ollut lähei…

"Naakat lentää yhdessä"

Minun on pitänyt kirjoittaa moneen otteeseen lapsen kielen kehittymisestä. Se on niin kiinnostavaa! Kiinnostavaa sekä yksityisesti että ammatillisesti.

Olen aloittanutkin sen postauksen kirjoittamista, mutta en ole ehtinyt sitä tehdä. En vielä hautaa ajatusta, mutta totean tässä vaiheessa sen, että kieli on kehittynyt käsittämättömän huimaa vauhtia.

Tänään hän kertoi minulle bussimatkalla esimerkiksi nämä asiat:
"Aurinko laskee alas. On menny jo. Hämärää. Pimeää. Valo päällä. Yö."
"Naakat lentää yhdessä. Lentää taivaalla. Sininen taivas."
"Junaa ei tankata. Sähkö tulee ylhäältä. Sähköjohto ylhäällä."
"Isi-ukkeli on jo kotona. Isi bussilla kotiin. Isi odottaa. Kissat odottaa."

Hän siis puhuu jo suomea. Voi kun itsekin oppisi kieliä tuota tahtia!