Siirry pääsisältöön

Kaipaan rakkaita lapsia

Minulla ei ole omaa lasta, mutta valitettavasti elämässäni ei ole muitakaan erityisen läheisiä lapsia. Muutamalla ystävälläni on toki lapsia ja nautin heidän seurastaan silloin, kun heitä tapaan, mutta minulla ei ole sellaista lasta, jonka elämässä olisin jotenkin erityisellä paikalla.

Sisaruksillani ei ole lapsia eikä kukaan heistä ole juuri nyt lapsia myöskään toivomassa. En siis ole kenenkään täti. Miehenikään sisaruksilla ei ole lapsia. Olisi ihanaa olla täti. Kuuluisin automaattisesti osaksi jonkun lapsen perhettä. Voisin ottaa osaa lapsen elämään ja omiain hänet aina halutessani. Voisin olla lapselle huipputäti, jonka luokse on aina kiva mennä.

Minulla ei ole myöskään kummilasta. Olisi niin ihanaa saada kummilapsi. Tulla nimetyksi jonkun lapsen tärkeäksi aikuiseksi. Saada niin suuri kunnianosoitus joltakin ystävältä. Ja saada ehdoton lupa hemmotella lasta rajattomasti. Olla lapselle tärkeä aikuinen, jonka kanssa hassutella ja johon tukeutua.

Kaipaan elämääni lapsia. Omaa tai jonkun toisen lasta, mutta sellaista lasta, jonka elämään voisin oikeasti osallistua.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Ehkä kummiutta ei ole tarjottu, koska ei oel uskallettu. en itse olisi uskaltanut kysyä kummiksi lapsettomuushoidoissa olevaa, koska ainakin joillekin se olisi voinut olla vaikea pala, tai ainakin itse olisin ajatellut niin. ja ehkä olisin itsekin suhtautunut asiaan ristiriitaisesti hoitoaikoina.
Ainu sanoi…
Voi Illusia. Pitkän rankan päivän jälkeen itkut tuli lopulta tästä tekstistä. Voi kunpa sinulla olisi. <3
Miilosa sanoi…
Illusia, mä allekirjoitan tuon kirjoituksen ihan kokonaan. Eipä minullakaan ole läheisiä lapsia. Siskollani ei ole lapsia (eikä kuulemma tule), mieheni sisaruksillani ei ole lapsia, eikä niitä ole ystävillänikään. Enkä ole kenenkään kummi. Minäkin niin toivoisin, että lähellä olisi edes yksi lapsi...
Anonyymi sanoi…
Oletko ajatellut tukilapsi,ystävaperhe,kaveri toimintaa. Minä olen paljon nähnyt tukiverkon puutteessa olevia perheitä. Olen itsekin epävirallinen tukimummi,joka on saanut kunnian ajautua tähän kunniatehtävään. Myös virallisia teitä voi päästä tukiperheeksi,vapaaehtoisjärjestöjen kautta erilaisiksi ystäväperheiksi,kaveritoimintaan ym. Tarvetta on tosi paljon.
Illusia sanoi…
Tukiperheet ja muut tällaiset viralliset toiminnat tarvitsisivat myös miestäni mukaan. Lisäksi tarvitsen tällä hetkellä sellaisen suhteen lapseen, jota ei välttämättä heiluttaisi se, jos joskus en pystyisikään tai jaksaisikaan lasta tavata. Ja uskaltaisiko luoda läheisen suhteen tukilapseen? Minulla ei kuitenkaan olisi hänen elämässään sellaista virallista paikkaa, jonka sukulaisuus tai kummius voi tuoda tullessaan. Juuri nyt en jaksa alkaa auttajaksi. Haluaisin vain kovasti saada lapsen seuraa ja kiintymystä.
Saattaahan olla, että järjestö- ja vapaaehtoistoiminnallekin joskus löytyy voimia. Juuri nyt ei kuitenkaan tunnu siltä.

Kyllä lapsettomuudesta kärsivää on varmasti hyvin vaikea pyytää kummiksi. En epäile sitä ollenkaan. Aivan lähipiiriini ei tosin ole kovin montaa lasta viime vuosina syntynytkään. Mahdollisia pyytäjiäkin on siis ollut vähän. Tilanne taitaa olla aika mahdoton. Kukaan ei uskalla minua pyytää enkä tietenkään voi itse alkaa kummiksi mankua. Eipä sillä. Varteenotettavia kummilapsia ei juuri nyt ole odotettavissakaan syntyväksi.
Anonyymi sanoi…
Voi kurjuus Illusia!

Jaan murheesi tädittömänä ja kummittomana olostasi, enkä osaa sihen muuta virkkaa kuin surun, murheen ja kaihon tuntemuksen jakamisen. Olisi hienoa, jos voisit mennä katsomaan uusinta lastenleffaa, balettia, jalkapallo-ottelua, tehdä metsäreissuja,mitätahansa jonkun rakkaan tai tärkeän lapsen kanssa.

Luulen, että myös sellaisena kerran kuussa viikonloppuna toimivana viikonlopputukiperheenä voisi saada olla aikuinen, jonka kanssa lapsi saisi ola huoleton hassutteleva, tukeutuva ja vapaa. Josko miehesi siihen jossain kohtaa kanssasi ryhtyisi? Et Sinä kenekään lapsuutta voisi pilata.

Entä jos kuitenkin rohkaistuisit pyytämään ystäviesi lapsia kanssasi elokuviin, lastenteatteriin, konserttiin jne.? ihan sellaisella varjolla, että haluaisit lapsen rekvisisiitaksi johonkin kiinnostavaan lapsitoimntoon kanssasi. Silloin voisit muodostua erityisella paikalla olevaksi ehkä läheiseksikin Illusia-tädiksi, joka on ihan omanlaisensa? Sellainen iloa ja yksinomaa-aikuista edustavaksi tädiksi. Vaikka kummalliseksikin :).

Ryhdy toimeen! Oikeat elävät lapset Sinun on nyt jostain haalittava elämänpiiriisi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Emme me lukkiutuneetkaan kotiin

Adoptioon valmistautuessamme kävimme kursseilla ja neuvonnassa. Niistä jäi monia asioita mieleen. Yksi niistä asioista on se, että kiintymyssuhteen kehittymisen vuoksi olisi hyvä rauhoittaa aluksi elämä oman perheen keskeiseksi. Lapsen on hyvä oppia ensin tuntemaan omat vanhemmat ja vasta sitten alkaa tutustua muuhun maailmaan.
Me emme ole totelleet.
Jo hakumatkalla kyläilimme tuttavaperheessä ja kotiin päästyämme olemme tavanneet monia ihmisiä. Tietysti monet haluavat nähdä meidät. Ja me haluamme nähdä ystäviämme ja perhettämme! Tietenkin haluamme. Meillä oli heitä aivan älytön ikävä silloin, kun vietimme melkein neljä viikkoa hotellin muurien sisäpuolella tutustumassa toisiimme.
Meidän elämämme on sellaista. Me tapaamme ihmisiä, koska ihmiset ovat meille tärkeitä. Vietämme me tietysti paljon aikaa keskenämmekin. Halaamme, sylittelemme ja leikimme. Kerromme, että rakastamme. Meidän ihana perheemme!

Olen yksinäinen

Kirjoitan nyt tekstin, jonka kirjoittamista olen suunnitellut jo useamman vuoden. Asia painaa minua jatkuvasti eikä se tunnu katoavan, vaikka olen yrittänyt ja toivonut pitkään. Tästä tulee vuodatus, joka sisältää aikamoisen määrän itsesääliä. Jostain syystä juuri tämän kirjoittaminen pelottaa minua. On vaikeaa olla avoin muustakin kuin lapsettomuuteen liittyvästä.
Olen yksinäinen. 
Yksinäisyys istahti minuun jo lapsuudessa. Olen kotoisin hyvin pieneltä paikkakunnalta ja kävin ala-asteeni 16 oppilaan koulussa. Minulla oli kaksi luokkakaveria. Meidän perheemme muutti kylään ulkopuolelta. Tiesin aina olevani vääränlainen. En kenenkään sukulainen, väärästä perheestä.
Opiskeluaikoina minulla oli useampikin todella läheinen ystävä. Jokaisen kanssa olin hyvin läheinen. Se oli paita ja peppu -ystävyyttä aina siihen saakka, kunnes ystävä hylkäsi minut paremman tieltä. Lopulta muutuin todella varovaiseksi. En uskalla kiintyä liikaa, koska en halua tulla enää hylätyksi.
Minulla on ja on ollut lähei…

Onnen keskelle tuli myös suru

Siitä on nyt tarkalleen viikko. Hain koiran veljeni luota kotiin. Kävin sen kanssa viimeisellä lenkillä. Rapsuttelin sitä takapihalla ja syötin viimeisiä herkkuja. Nostin sen viimeisen kerran autoon, ja mieheni ajoi sen kanssa eläinlääkäriin.

Koiran kuolema sattuu kovasti. Tuntuu syylliseltä. Aina välillä havahdun ajattelemaan, ettei kukaan pidä huolta siitä. Se on nyt aivan yksin. Me hylkäsimme sen.

Olen onnellinen. Sain ihanan koiran, joka kulki mukana niin monessa. Kahdentoista vuoden ajan minä pidin huolta siitä ja se piti huolta minusta. Se vei minut ulos silloinkin, kun olisin mieluummin jäänyt ikuisiksi ajoiksi itkemään sänkyyn. Se juoksi minun kanssani silloin, kun oli pakko juosta kovaa, että saisi ahdistuksen salpaamat keuhkot taas toimimaan.

Minulla on aivan älytön ikävä. En saa enää koskaan silittää sen mustaa pehmeää karvaa. Se ei enää koskaan nuku jaloissani. Se ei enää saa hepuleita pelkästä elämän ilosta. Se ei enää ulvo, kun paloauto ajaa ohi. Sen tyhjä panta makaa kä…