Siirry pääsisältöön

Raskas psykologikäynti

Olen kaikeksi onneksi saanut vielä käydä psykologilla noin kahden - kolmen viikon välein. Nuo käynnit ovat olleet minulle äärettömän tärkeitä ja moni ajatus on siellä muotoutunut kokonaiseksi. On myös helpottavaa, kun tämä suruni ja luopumiseni aiheuttama tuska ja ahdistus otetaan tosissaan. Psykologini ei sitä taatusti vähättele.

Käynnit ovat kuitenkin aina äärettömän raskaita. Kahtena viimeisenä kertana olen itkenyt todella paljon, vaikka muuten minua ei enää niin paljon olekaan itkettänyt. Tänään itkin taas ja nyt olen aivan uupunut. Päätäni särkee ja minua väsyttää aivan tajuttomasti, vaikka takanani ei olekaan muuta kuin lyhyt työpäivä ja tunteroinen nyyhkimistä.

Mikä minua sitten niin kamalasti itkettää? Suurimmat pettymyksethän ovat jo takanapäin. Eihän suruni enää pitäisi olla miteenkään akuuttia. Kuitenkin tuntuu, että vasta nyt alan oikeasti tajuta, mitä kaikkea minulle on tapahtunut ja mihin kaikkeen se vaikuttaa. Vaikka toivo lapsen saamisesta on vielä olemassa, minun on luovuttava monesta haaveesta ja toiveesta. Hoitoihin käytetty vuosi oli äärimmäisen raskas, enkä kaikesta huolimatta ehtinyt silloin vielä ymmärtää ja surra koko asiaa. Nyt siihen on aikaa, vaikka se onkin aika raskasta.

Vinkvink! Sarjakuvablogeja aiheesta ei koskaan ole liikaa. Tässä on yksi hieno sellainen.
Munasarjojen vastarintaoireyhtymä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Olen yksinäinen

Kirjoitan nyt tekstin, jonka kirjoittamista olen suunnitellut jo useamman vuoden. Asia painaa minua jatkuvasti eikä se tunnu katoavan, vaikka olen yrittänyt ja toivonut pitkään. Tästä tulee vuodatus, joka sisältää aikamoisen määrän itsesääliä. Jostain syystä juuri tämän kirjoittaminen pelottaa minua. On vaikeaa olla avoin muustakin kuin lapsettomuuteen liittyvästä.
Olen yksinäinen. 
Yksinäisyys istahti minuun jo lapsuudessa. Olen kotoisin hyvin pieneltä paikkakunnalta ja kävin ala-asteeni 16 oppilaan koulussa. Minulla oli kaksi luokkakaveria. Meidän perheemme muutti kylään ulkopuolelta. Tiesin aina olevani vääränlainen. En kenenkään sukulainen, väärästä perheestä.
Opiskeluaikoina minulla oli useampikin todella läheinen ystävä. Jokaisen kanssa olin hyvin läheinen. Se oli paita ja peppu -ystävyyttä aina siihen saakka, kunnes ystävä hylkäsi minut paremman tieltä. Lopulta muutuin todella varovaiseksi. En uskalla kiintyä liikaa, koska en halua tulla enää hylätyksi.
Minulla on ja on ollut lähei…

"Naakat lentää yhdessä"

Minun on pitänyt kirjoittaa moneen otteeseen lapsen kielen kehittymisestä. Se on niin kiinnostavaa! Kiinnostavaa sekä yksityisesti että ammatillisesti.

Olen aloittanutkin sen postauksen kirjoittamista, mutta en ole ehtinyt sitä tehdä. En vielä hautaa ajatusta, mutta totean tässä vaiheessa sen, että kieli on kehittynyt käsittämättömän huimaa vauhtia.

Tänään hän kertoi minulle bussimatkalla esimerkiksi nämä asiat:
"Aurinko laskee alas. On menny jo. Hämärää. Pimeää. Valo päällä. Yö."
"Naakat lentää yhdessä. Lentää taivaalla. Sininen taivas."
"Junaa ei tankata. Sähkö tulee ylhäältä. Sähköjohto ylhäällä."
"Isi-ukkeli on jo kotona. Isi bussilla kotiin. Isi odottaa. Kissat odottaa."

Hän siis puhuu jo suomea. Voi kun itsekin oppisi kieliä tuota tahtia!