Siirry pääsisältöön

Tuliainen Afrikasta

Loma on takana. Kerron vielä myöhemmin loman tunnelmista ja muutenkin voinnistani. Nyt haluan kuitenkin jakaa kanssanne tuliaisen, jonka ostin matkalta lastamme varten.

Tämä pieni surusilmäinen nukke saa paikan yöpöydältäni siihen saakka, kun lapsemme saapuu meille. Sitten nukke voi siirtyä valvomaan lapseni unta. Iltaisin voin toivottaa nuken avulla hyvää yötä myös pienelleni. Ehkä hän on jo jossain olemassa.

Olemme jo kovasti miettineet adoptiomaatamme. Afrikka kiinnostaa meitä molempia kovasti ja olemmekin jo alkaneet selvittää mahdollisuuksiamme lähteä hakemaan adoptiota Keniasta. Kenia on adoptiomaista sillä tavalla erikoinen kohde, että siellä tulee asua vuoden ajan. Saa nähdä, onko edessämme vuosi Nairobissa.

Tässä vaiheessa ajatus on tosin niin hurja, että pelkään toivoa liikaa. Afrikka ei kuitenkaan ole vielä nähnyt meitä viimeistä kertaa. Ehkä tämä nukke ei ole viimeinen Afrikasta tuomamme tuliainen.

Kommentit

K sanoi…
<3 Ihana surusilmä ja ihana sinäkin!
Blueberry sanoi…
Aivan ihana ajatus tuo nuken liittäminen omiin haaveisiin ja ajatuksiin pienestä! Vuosi Nairobissa olisi varmasti todellinen elämys aivan sanan kaikessa merkityksessä. Olen ylpeä rohkeudestanne ja avoimuudestanne kaikkiin erilaisiin vaihtoehtoihin. Elämänne tulee olevaan varmasti hyvin rikas tämänlaisen ajattelun lähtökohdalla!
Illusia sanoi…
Kiitos kaikille kommenteista! Tuli hyvä mieli!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Olen yksinäinen

Kirjoitan nyt tekstin, jonka kirjoittamista olen suunnitellut jo useamman vuoden. Asia painaa minua jatkuvasti eikä se tunnu katoavan, vaikka olen yrittänyt ja toivonut pitkään. Tästä tulee vuodatus, joka sisältää aikamoisen määrän itsesääliä. Jostain syystä juuri tämän kirjoittaminen pelottaa minua. On vaikeaa olla avoin muustakin kuin lapsettomuuteen liittyvästä.
Olen yksinäinen. 
Yksinäisyys istahti minuun jo lapsuudessa. Olen kotoisin hyvin pieneltä paikkakunnalta ja kävin ala-asteeni 16 oppilaan koulussa. Minulla oli kaksi luokkakaveria. Meidän perheemme muutti kylään ulkopuolelta. Tiesin aina olevani vääränlainen. En kenenkään sukulainen, väärästä perheestä.
Opiskeluaikoina minulla oli useampikin todella läheinen ystävä. Jokaisen kanssa olin hyvin läheinen. Se oli paita ja peppu -ystävyyttä aina siihen saakka, kunnes ystävä hylkäsi minut paremman tieltä. Lopulta muutuin todella varovaiseksi. En uskalla kiintyä liikaa, koska en halua tulla enää hylätyksi.
Minulla on ja on ollut lähei…

"Naakat lentää yhdessä"

Minun on pitänyt kirjoittaa moneen otteeseen lapsen kielen kehittymisestä. Se on niin kiinnostavaa! Kiinnostavaa sekä yksityisesti että ammatillisesti.

Olen aloittanutkin sen postauksen kirjoittamista, mutta en ole ehtinyt sitä tehdä. En vielä hautaa ajatusta, mutta totean tässä vaiheessa sen, että kieli on kehittynyt käsittämättömän huimaa vauhtia.

Tänään hän kertoi minulle bussimatkalla esimerkiksi nämä asiat:
"Aurinko laskee alas. On menny jo. Hämärää. Pimeää. Valo päällä. Yö."
"Naakat lentää yhdessä. Lentää taivaalla. Sininen taivas."
"Junaa ei tankata. Sähkö tulee ylhäältä. Sähköjohto ylhäällä."
"Isi-ukkeli on jo kotona. Isi bussilla kotiin. Isi odottaa. Kissat odottaa."

Hän siis puhuu jo suomea. Voi kun itsekin oppisi kieliä tuota tahtia!

Vertaiset vertaansa vailla

Olen todella tyytyväinen siihen, että asuinpaikaksemme on valikoitunut yksi Suomen suurimmista kaupungeista. Täältä löytyy nimittäin kaikkea, mitä tarvitsen. Myös paljon muita adoptioperheitä.
Tapaamme muita adoptioperheitä virallisissa tapaamisissa kaksi kertaa kuukaudessa. On isompi adoptiokerho, joka kokoontuu viikonloppuna ja pienempi, joka kokoontuu arkisena aamupäivänä.
Eniten kadun odotuksessani sitä, että en ikinä etsiytynyt näihin kerhoihin. Odottaminen tuntui niin epävarmalta ja tuskastuttavalta, että pelkäsin tavata perheitä. Pelkäsin, että ikävä kasvaisi liian kovaksi ja että lasten ja vanhempien näkeminen riipaisisi yhtä syvältä kuin kriisin pahimpana aikana. 
Olisi kannattanut päästä pelosta yli. Olisin nähnyt, kuinka tavallista ja luonnollista elämä adoptiolapsen kanssa on. Kuinka tuoreetkin perheet voivat poistua kotoaan ja osallistua kerhoon. Kuinka erityistarpeet, kiintymyssuhteet ja muut ongelmat eivät olekaan olemista määrittävä tekijä. Kuinka iloista ja riehakasta…