Siirry pääsisältöön

Extrakummitätinä

Tänään oli iloinen päivä. Tammikuussa bloggasin siitä, kuinka kaipaan elämääni rakkaita lapsia. Noin kuukausi sitten sain mahtavan viestin ystävältä. Viestissä ystävä pyysi minua lastensa extrakummiksi, koska varsinaiset kummit ja muutkin läheiset aikuiset asuvat kaukana heidän perheestään. Olin otettu tällaisesta kunniatehtävästä. Ystävän teko oli uskomattoman kaunis kädenojennus suuntaani.

Tänään tapasin extrakummilapseni ensimmäistä kertaa. Vietin monta tuntia ihanien tyttöjen seurassa ja minulla oli ihanaa. Odotan jo innolla seuraavaa tapaamistamme.

Kiitos tuhannesti, A! Tämä oli ja on kullanarvoista.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Ihanaa. Miten mahtavaa, jos lasten läheisyys tässäkin elämänvaiheessa tuntuu hyvältä, eikä ahdistavalta tai katkeralta!

Sara
K sanoi…
Kivaa kun olet saanut extrakummilapsia!! Ja kiva kun kaikki meni hyvin. Kuulostaa todella kivalta. <3
Blueberry sanoi…
Ihana kuulla! iloa ja onnea toisistanne teillä tulee tulemaan pitkin vuosia.

Lapsi ei koskaan voi saada liikkaa rakautta. Rakkaushan on eri asai kuin hemmottelu tai lahjojen saaminen. Ihanaa, että sinulla yksi lapsi lisää ketä voit rakastaa : )
Anonyymi sanoi…
Onnea,tärkeitä lapsia voi tulla niin monella tavalla. A
Anonyymi sanoi…
Meilläkin oli kivaa! Nyt vasta huomasin tämän bloggauksen. Hienoa, jos olen saanut tuotua jotain mukavaa jonkun elämään. Sitä paitsi ainakin viiden ihmisen elämään: tästä iloitsee koko meidän perheemme sinun lisäksesi. Edellisestä A:sta en tiedä, kuka on, mutta tämä viesti tuli Aalta, Peeltä ja Eeltä 😊
Anonyymi sanoi…
Jäin miettimään tätä asiaa vielä. Sittemmin minäkin olen saanut viettää aikaa rakkaan kummilapseni kanssa. Huomasin sen, että vaikka tuolloinkin oma lapsettomuus tuli välillä mieleen, ei lapsen kanssa oleminen tuntunut mitenkään pahalta, vaan päin vastoin.

Tunteet voi tietenkin vaihdella ja ihmiset saattavat olla tässäkin suhteessa erilaisia, mutta toivottavasti ihmiset, joilla on lapsia, eivät ainakaan automaattisesti olettaisi että lasten kanssa oleminen on lapsettomille vaikeaa. Ehkä lasten vanhempien kanssa voi olla joskus vaikeaa, jos keskustelu pyörii vanhemmuuden ympärillä koko ajan, mutta lasten kanssa tuntuu hyvältä...

Sara

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Emme me lukkiutuneetkaan kotiin

Adoptioon valmistautuessamme kävimme kursseilla ja neuvonnassa. Niistä jäi monia asioita mieleen. Yksi niistä asioista on se, että kiintymyssuhteen kehittymisen vuoksi olisi hyvä rauhoittaa aluksi elämä oman perheen keskeiseksi. Lapsen on hyvä oppia ensin tuntemaan omat vanhemmat ja vasta sitten alkaa tutustua muuhun maailmaan.
Me emme ole totelleet.
Jo hakumatkalla kyläilimme tuttavaperheessä ja kotiin päästyämme olemme tavanneet monia ihmisiä. Tietysti monet haluavat nähdä meidät. Ja me haluamme nähdä ystäviämme ja perhettämme! Tietenkin haluamme. Meillä oli heitä aivan älytön ikävä silloin, kun vietimme melkein neljä viikkoa hotellin muurien sisäpuolella tutustumassa toisiimme.
Meidän elämämme on sellaista. Me tapaamme ihmisiä, koska ihmiset ovat meille tärkeitä. Vietämme me tietysti paljon aikaa keskenämmekin. Halaamme, sylittelemme ja leikimme. Kerromme, että rakastamme. Meidän ihana perheemme!

Olen yksinäinen

Kirjoitan nyt tekstin, jonka kirjoittamista olen suunnitellut jo useamman vuoden. Asia painaa minua jatkuvasti eikä se tunnu katoavan, vaikka olen yrittänyt ja toivonut pitkään. Tästä tulee vuodatus, joka sisältää aikamoisen määrän itsesääliä. Jostain syystä juuri tämän kirjoittaminen pelottaa minua. On vaikeaa olla avoin muustakin kuin lapsettomuuteen liittyvästä.
Olen yksinäinen. 
Yksinäisyys istahti minuun jo lapsuudessa. Olen kotoisin hyvin pieneltä paikkakunnalta ja kävin ala-asteeni 16 oppilaan koulussa. Minulla oli kaksi luokkakaveria. Meidän perheemme muutti kylään ulkopuolelta. Tiesin aina olevani vääränlainen. En kenenkään sukulainen, väärästä perheestä.
Opiskeluaikoina minulla oli useampikin todella läheinen ystävä. Jokaisen kanssa olin hyvin läheinen. Se oli paita ja peppu -ystävyyttä aina siihen saakka, kunnes ystävä hylkäsi minut paremman tieltä. Lopulta muutuin todella varovaiseksi. En uskalla kiintyä liikaa, koska en halua tulla enää hylätyksi.
Minulla on ja on ollut lähei…

Onnen keskelle tuli myös suru

Siitä on nyt tarkalleen viikko. Hain koiran veljeni luota kotiin. Kävin sen kanssa viimeisellä lenkillä. Rapsuttelin sitä takapihalla ja syötin viimeisiä herkkuja. Nostin sen viimeisen kerran autoon, ja mieheni ajoi sen kanssa eläinlääkäriin.

Koiran kuolema sattuu kovasti. Tuntuu syylliseltä. Aina välillä havahdun ajattelemaan, ettei kukaan pidä huolta siitä. Se on nyt aivan yksin. Me hylkäsimme sen.

Olen onnellinen. Sain ihanan koiran, joka kulki mukana niin monessa. Kahdentoista vuoden ajan minä pidin huolta siitä ja se piti huolta minusta. Se vei minut ulos silloinkin, kun olisin mieluummin jäänyt ikuisiksi ajoiksi itkemään sänkyyn. Se juoksi minun kanssani silloin, kun oli pakko juosta kovaa, että saisi ahdistuksen salpaamat keuhkot taas toimimaan.

Minulla on aivan älytön ikävä. En saa enää koskaan silittää sen mustaa pehmeää karvaa. Se ei enää koskaan nuku jaloissani. Se ei enää saa hepuleita pelkästä elämän ilosta. Se ei enää ulvo, kun paloauto ajaa ohi. Sen tyhjä panta makaa kä…