Siirry pääsisältöön

Lentokoneessa

Hän oli tyttö ja hänellä oli mustat kikkarat hiukset suloisesti saparoilla. Hän oli vielä aika pieni. Peuhasimme olohuoneen sohvalla ja minä otin hänet jalkojeni päälle lentokoneeseen. Hän ei ollut ikinä aikaisemmin leikkinyt lentokonetta ja aluksi häntä vähän jännitti, kunnes kasvoille tuli riemastunut ilme. Sinne uneen hän jäi, mutta jätti mieleen niin ihanan olon kokonaisiksi päiviksi. Minä uskallan jo uneksia hänestä.

Toinen neuvontakerta oli todella onnistunut ja mukava. Ehdimme kolmessa tunnissa puhua vain mieheni suvusta ja menneisyydestä. Minun menneisyyttäni käsitellään seuraavalla kerralla kotikäynnin yhteydessä. Samalla kerralla keskustelemme myös parisuhteestamme. Mieli jäi hyväksi ja luottavaiseksi.

Järistys ja jälkijäristyksetkin alkavat hiljalleen laantua. Jälleenrakennukseen menee varmasti kauan aikaa. Siinä olen tietysti mielelläni apuna. Pariin päivään en ole kuitenkaan enää kantanut musertavaa huolta mukanani. Olen uskaltanut nukkua pelkäämättä huonoja uutisia. Kyllä tämäkin tästä. (Ja anteeksi tämä kryptisyyteni. On suojeltava yksityisyyttä ja kuitenkin myös kirjoitettava.)

Kommentit

Inka sanoi…
Ihanaa, että neuvonta on tuntui mukavammalta ja toivottavasti kaikki menee hyvin myös muussa elämässä. Olette kaikki mielessämme. <3

Ihana uni. Minäkin ajattelin ensimmäisen lapsemme olevan tyttö. Näin ei kuitenkaan ollut ja hyvä näin.. :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Emme me lukkiutuneetkaan kotiin

Adoptioon valmistautuessamme kävimme kursseilla ja neuvonnassa. Niistä jäi monia asioita mieleen. Yksi niistä asioista on se, että kiintymyssuhteen kehittymisen vuoksi olisi hyvä rauhoittaa aluksi elämä oman perheen keskeiseksi. Lapsen on hyvä oppia ensin tuntemaan omat vanhemmat ja vasta sitten alkaa tutustua muuhun maailmaan.
Me emme ole totelleet.
Jo hakumatkalla kyläilimme tuttavaperheessä ja kotiin päästyämme olemme tavanneet monia ihmisiä. Tietysti monet haluavat nähdä meidät. Ja me haluamme nähdä ystäviämme ja perhettämme! Tietenkin haluamme. Meillä oli heitä aivan älytön ikävä silloin, kun vietimme melkein neljä viikkoa hotellin muurien sisäpuolella tutustumassa toisiimme.
Meidän elämämme on sellaista. Me tapaamme ihmisiä, koska ihmiset ovat meille tärkeitä. Vietämme me tietysti paljon aikaa keskenämmekin. Halaamme, sylittelemme ja leikimme. Kerromme, että rakastamme. Meidän ihana perheemme!

Olen yksinäinen

Kirjoitan nyt tekstin, jonka kirjoittamista olen suunnitellut jo useamman vuoden. Asia painaa minua jatkuvasti eikä se tunnu katoavan, vaikka olen yrittänyt ja toivonut pitkään. Tästä tulee vuodatus, joka sisältää aikamoisen määrän itsesääliä. Jostain syystä juuri tämän kirjoittaminen pelottaa minua. On vaikeaa olla avoin muustakin kuin lapsettomuuteen liittyvästä.
Olen yksinäinen. 
Yksinäisyys istahti minuun jo lapsuudessa. Olen kotoisin hyvin pieneltä paikkakunnalta ja kävin ala-asteeni 16 oppilaan koulussa. Minulla oli kaksi luokkakaveria. Meidän perheemme muutti kylään ulkopuolelta. Tiesin aina olevani vääränlainen. En kenenkään sukulainen, väärästä perheestä.
Opiskeluaikoina minulla oli useampikin todella läheinen ystävä. Jokaisen kanssa olin hyvin läheinen. Se oli paita ja peppu -ystävyyttä aina siihen saakka, kunnes ystävä hylkäsi minut paremman tieltä. Lopulta muutuin todella varovaiseksi. En uskalla kiintyä liikaa, koska en halua tulla enää hylätyksi.
Minulla on ja on ollut lähei…

Onnen keskelle tuli myös suru

Siitä on nyt tarkalleen viikko. Hain koiran veljeni luota kotiin. Kävin sen kanssa viimeisellä lenkillä. Rapsuttelin sitä takapihalla ja syötin viimeisiä herkkuja. Nostin sen viimeisen kerran autoon, ja mieheni ajoi sen kanssa eläinlääkäriin.

Koiran kuolema sattuu kovasti. Tuntuu syylliseltä. Aina välillä havahdun ajattelemaan, ettei kukaan pidä huolta siitä. Se on nyt aivan yksin. Me hylkäsimme sen.

Olen onnellinen. Sain ihanan koiran, joka kulki mukana niin monessa. Kahdentoista vuoden ajan minä pidin huolta siitä ja se piti huolta minusta. Se vei minut ulos silloinkin, kun olisin mieluummin jäänyt ikuisiksi ajoiksi itkemään sänkyyn. Se juoksi minun kanssani silloin, kun oli pakko juosta kovaa, että saisi ahdistuksen salpaamat keuhkot taas toimimaan.

Minulla on aivan älytön ikävä. En saa enää koskaan silittää sen mustaa pehmeää karvaa. Se ei enää koskaan nuku jaloissani. Se ei enää saa hepuleita pelkästä elämän ilosta. Se ei enää ulvo, kun paloauto ajaa ohi. Sen tyhjä panta makaa kä…