Siirry pääsisältöön

Kotitehtäviä tekemässä

Sosiaalityöntekijä tulee meille perjantaina. Kotiläksyt on jälleen kerran palautettu. Ennen kotiläksyjen tekemistä juttelimme yhdessä kotiläksyn teemasta eli parisuhteestamme. Lähetimme myös valmiit tuotoksemme toisillemme luettavaksi. Sydän sykähtyi ja silmissä kirveli. Oli niin ihana lukea ja kertoa, kuinka äärettömän tärkeä toinen on. Minä kerroin, että parisuhteemme on elämäni ihanin ja onnellisin asia ja hän kertoi, että minä olen hänelle tärkein.

Tavallaanhan sen on tiennyt ja on kauniita sanoja sanottu aikaisemminkin. On kuitenkin uskomattoman ihanaa saada kuulla se aivan keskellä karua ja stressaavaa arkea. Juuri sen jälkeen, kun on viikolopun ajan kiristelty hampaita ja kritisoitu toisen tekemisiä. Ne ovat pieniä asioita ja me yhdessä olemme todella suuri juttu.

Kommentit

Inka sanoi…
Te olette kyllä ihana pari! <3 Harvoinpa sitä tulee kauniita sanoja toiselle sanottua, vaikka haluaisikin.
Keiju sanoi…
Luja rakkaus kantaa läpi vaikeiden aikojen <3 aina arki ei ole kaunista, mutta jossain syvällä kulkee kultalanka, joka hohtaa kaikkia maailman värejä!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Olen yksinäinen

Kirjoitan nyt tekstin, jonka kirjoittamista olen suunnitellut jo useamman vuoden. Asia painaa minua jatkuvasti eikä se tunnu katoavan, vaikka olen yrittänyt ja toivonut pitkään. Tästä tulee vuodatus, joka sisältää aikamoisen määrän itsesääliä. Jostain syystä juuri tämän kirjoittaminen pelottaa minua. On vaikeaa olla avoin muustakin kuin lapsettomuuteen liittyvästä.
Olen yksinäinen. 
Yksinäisyys istahti minuun jo lapsuudessa. Olen kotoisin hyvin pieneltä paikkakunnalta ja kävin ala-asteeni 16 oppilaan koulussa. Minulla oli kaksi luokkakaveria. Meidän perheemme muutti kylään ulkopuolelta. Tiesin aina olevani vääränlainen. En kenenkään sukulainen, väärästä perheestä.
Opiskeluaikoina minulla oli useampikin todella läheinen ystävä. Jokaisen kanssa olin hyvin läheinen. Se oli paita ja peppu -ystävyyttä aina siihen saakka, kunnes ystävä hylkäsi minut paremman tieltä. Lopulta muutuin todella varovaiseksi. En uskalla kiintyä liikaa, koska en halua tulla enää hylätyksi.
Minulla on ja on ollut lähei…

"Naakat lentää yhdessä"

Minun on pitänyt kirjoittaa moneen otteeseen lapsen kielen kehittymisestä. Se on niin kiinnostavaa! Kiinnostavaa sekä yksityisesti että ammatillisesti.

Olen aloittanutkin sen postauksen kirjoittamista, mutta en ole ehtinyt sitä tehdä. En vielä hautaa ajatusta, mutta totean tässä vaiheessa sen, että kieli on kehittynyt käsittämättömän huimaa vauhtia.

Tänään hän kertoi minulle bussimatkalla esimerkiksi nämä asiat:
"Aurinko laskee alas. On menny jo. Hämärää. Pimeää. Valo päällä. Yö."
"Naakat lentää yhdessä. Lentää taivaalla. Sininen taivas."
"Junaa ei tankata. Sähkö tulee ylhäältä. Sähköjohto ylhäällä."
"Isi-ukkeli on jo kotona. Isi bussilla kotiin. Isi odottaa. Kissat odottaa."

Hän siis puhuu jo suomea. Voi kun itsekin oppisi kieliä tuota tahtia!