Siirry pääsisältöön

Joululahja hänelle

Tänä vuonna päätimme, että alamme ostaa lapsellemme lahjan jokaisena jouluna. Ensimmäiseksi joululahjaksi hän saa lasten karttakirjan.


Hyvää joulua kaikille blogini lukijoille! Olette ansainneet rentouttavan ja iloisen joulun. Nauttikaa siitä niin hyvin kuin mahdollista.


Kommentit

Heikku sanoi…
Ihana ajatus ostaa tulevalle lapselle joululahja. :)

Huomasin tuolta siun adoptiomatka sivulta, että ollaan osallistumassa samaan adoptipäivä hakijoille tilaisuuteen. Ja luultavasti myös valmennukseen, jos menette Tampereelle?

Heikku
Illusia sanoi…
Hei mahtavaa! Tampereelle mekin suuntaamme. Täytyy varmaan kehittää joku neilikka rintapieleen tuota adoptiopäivää varten!
Inkeri sanoi…
Mun mielestä niin ihana idea.
Anonyymi sanoi…
Edelleen täällä lukijana lukiolaistyttö, joka aikanaan eksyi sun blogiisi. Käyn välillä aina kurkkailemassa mitä sulle kuuluu. Minun suurin pelkoni on se, etten voisi ikinä saada lapsia sairauteni takia. Koen äitiyden hienoimpana asiana maan päällä. Oot osoittanut sen, ettei se kaada maailmaa. Luot toivoa. Jatkan blogisi lukemista edelleen ja toivon kaikkea hyvää. Paljon iloa ja rakkautta, olet ansainnut lapsesi.
Illusia sanoi…
Kiitos Inkeri!

Anonyymi: Tosi kiva kuulla, että teksteistäni on ollut sinulle hyötyä. Ei se maailma tosiaan kaadukaan, vaikka sitä en vielä pari vuotta sitten olisi uskonutkaan. Kaikkea hyvää sinulle!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Olen yksinäinen

Kirjoitan nyt tekstin, jonka kirjoittamista olen suunnitellut jo useamman vuoden. Asia painaa minua jatkuvasti eikä se tunnu katoavan, vaikka olen yrittänyt ja toivonut pitkään. Tästä tulee vuodatus, joka sisältää aikamoisen määrän itsesääliä. Jostain syystä juuri tämän kirjoittaminen pelottaa minua. On vaikeaa olla avoin muustakin kuin lapsettomuuteen liittyvästä.
Olen yksinäinen. 
Yksinäisyys istahti minuun jo lapsuudessa. Olen kotoisin hyvin pieneltä paikkakunnalta ja kävin ala-asteeni 16 oppilaan koulussa. Minulla oli kaksi luokkakaveria. Meidän perheemme muutti kylään ulkopuolelta. Tiesin aina olevani vääränlainen. En kenenkään sukulainen, väärästä perheestä.
Opiskeluaikoina minulla oli useampikin todella läheinen ystävä. Jokaisen kanssa olin hyvin läheinen. Se oli paita ja peppu -ystävyyttä aina siihen saakka, kunnes ystävä hylkäsi minut paremman tieltä. Lopulta muutuin todella varovaiseksi. En uskalla kiintyä liikaa, koska en halua tulla enää hylätyksi.
Minulla on ja on ollut lähei…

"Naakat lentää yhdessä"

Minun on pitänyt kirjoittaa moneen otteeseen lapsen kielen kehittymisestä. Se on niin kiinnostavaa! Kiinnostavaa sekä yksityisesti että ammatillisesti.

Olen aloittanutkin sen postauksen kirjoittamista, mutta en ole ehtinyt sitä tehdä. En vielä hautaa ajatusta, mutta totean tässä vaiheessa sen, että kieli on kehittynyt käsittämättömän huimaa vauhtia.

Tänään hän kertoi minulle bussimatkalla esimerkiksi nämä asiat:
"Aurinko laskee alas. On menny jo. Hämärää. Pimeää. Valo päällä. Yö."
"Naakat lentää yhdessä. Lentää taivaalla. Sininen taivas."
"Junaa ei tankata. Sähkö tulee ylhäältä. Sähköjohto ylhäällä."
"Isi-ukkeli on jo kotona. Isi bussilla kotiin. Isi odottaa. Kissat odottaa."

Hän siis puhuu jo suomea. Voi kun itsekin oppisi kieliä tuota tahtia!

Vertaiset vertaansa vailla

Olen todella tyytyväinen siihen, että asuinpaikaksemme on valikoitunut yksi Suomen suurimmista kaupungeista. Täältä löytyy nimittäin kaikkea, mitä tarvitsen. Myös paljon muita adoptioperheitä.
Tapaamme muita adoptioperheitä virallisissa tapaamisissa kaksi kertaa kuukaudessa. On isompi adoptiokerho, joka kokoontuu viikonloppuna ja pienempi, joka kokoontuu arkisena aamupäivänä.
Eniten kadun odotuksessani sitä, että en ikinä etsiytynyt näihin kerhoihin. Odottaminen tuntui niin epävarmalta ja tuskastuttavalta, että pelkäsin tavata perheitä. Pelkäsin, että ikävä kasvaisi liian kovaksi ja että lasten ja vanhempien näkeminen riipaisisi yhtä syvältä kuin kriisin pahimpana aikana. 
Olisi kannattanut päästä pelosta yli. Olisin nähnyt, kuinka tavallista ja luonnollista elämä adoptiolapsen kanssa on. Kuinka tuoreetkin perheet voivat poistua kotoaan ja osallistua kerhoon. Kuinka erityistarpeet, kiintymyssuhteet ja muut ongelmat eivät olekaan olemista määrittävä tekijä. Kuinka iloista ja riehakasta…