Siirry pääsisältöön

Miksi kipu on aina kovimmillaan yöllä?

Nukkumaan meneminen ei eilen sujunut muutenkaan ihan mallikkaasti. Oli monta asiaa mielessä ja liian vähän aikaa rauhoittua. Parin tunnin nukkumisen jälkeen heräsin yhden aikaan yöllä siihen, että vasen munasarjani tuntui nyrkin kokoiselta ja vihloi vimmatusti.

Yöllä kipua yrittää sietää pidempään, koska ajattelee, että se menisi pois, jos vain odottaisi hetken. Eihän se koskaan katoa. Lopulta on pakko nousta ja ottaa särkylääkettä. Kipu on kuitenkin jo ehtinyt niin kovaksi, että särkylääkkeen tehoa on odotettava.

Viime yönä odotin kolmeen. Nuo keskiyön tunnit tuntuvat niin kamalan lohduttomilta. Sitä valvoo yksin ja yrittää selvitä kivusta. Vaihtaa kylkeä jatkuvasti, jotta löytäisi edes hetkeksi asennon, jossa ei sattuisi ihan niin paljon. Samaan aikaan huomaa jäljellä olevan nukkumisajan vähenevän koko ajan. Lopulta on pakko nousta ja katsoa vaikka vähän televisiota, jotta saisi ajateltua jotain muuta kuin tykyttävää munasarjaansa.

Sitten nukahtaa ja herää ihan liian pian herätyskellon soittoon pää tokkurassa liian vähäisestä unesta ja särkylääkkeistä. Joinakin päivinä sen jälkeen selviää töihin. Joinakin ei selviä. Tänään selvisin enkä tarvinnut päivän aikana yhtään särkylääkettä.

Kivut ovat selvästi pahentuneet. Vaikuttaa siltä, että kierukka ei kuitenkaan ole lopullinen ratkaisu sairauteeni. Tämä ei ollutkaan tässä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Olen yksinäinen

Kirjoitan nyt tekstin, jonka kirjoittamista olen suunnitellut jo useamman vuoden. Asia painaa minua jatkuvasti eikä se tunnu katoavan, vaikka olen yrittänyt ja toivonut pitkään. Tästä tulee vuodatus, joka sisältää aikamoisen määrän itsesääliä. Jostain syystä juuri tämän kirjoittaminen pelottaa minua. On vaikeaa olla avoin muustakin kuin lapsettomuuteen liittyvästä.
Olen yksinäinen. 
Yksinäisyys istahti minuun jo lapsuudessa. Olen kotoisin hyvin pieneltä paikkakunnalta ja kävin ala-asteeni 16 oppilaan koulussa. Minulla oli kaksi luokkakaveria. Meidän perheemme muutti kylään ulkopuolelta. Tiesin aina olevani vääränlainen. En kenenkään sukulainen, väärästä perheestä.
Opiskeluaikoina minulla oli useampikin todella läheinen ystävä. Jokaisen kanssa olin hyvin läheinen. Se oli paita ja peppu -ystävyyttä aina siihen saakka, kunnes ystävä hylkäsi minut paremman tieltä. Lopulta muutuin todella varovaiseksi. En uskalla kiintyä liikaa, koska en halua tulla enää hylätyksi.
Minulla on ja on ollut lähei…

"Naakat lentää yhdessä"

Minun on pitänyt kirjoittaa moneen otteeseen lapsen kielen kehittymisestä. Se on niin kiinnostavaa! Kiinnostavaa sekä yksityisesti että ammatillisesti.

Olen aloittanutkin sen postauksen kirjoittamista, mutta en ole ehtinyt sitä tehdä. En vielä hautaa ajatusta, mutta totean tässä vaiheessa sen, että kieli on kehittynyt käsittämättömän huimaa vauhtia.

Tänään hän kertoi minulle bussimatkalla esimerkiksi nämä asiat:
"Aurinko laskee alas. On menny jo. Hämärää. Pimeää. Valo päällä. Yö."
"Naakat lentää yhdessä. Lentää taivaalla. Sininen taivas."
"Junaa ei tankata. Sähkö tulee ylhäältä. Sähköjohto ylhäällä."
"Isi-ukkeli on jo kotona. Isi bussilla kotiin. Isi odottaa. Kissat odottaa."

Hän siis puhuu jo suomea. Voi kun itsekin oppisi kieliä tuota tahtia!

Vertaiset vertaansa vailla

Olen todella tyytyväinen siihen, että asuinpaikaksemme on valikoitunut yksi Suomen suurimmista kaupungeista. Täältä löytyy nimittäin kaikkea, mitä tarvitsen. Myös paljon muita adoptioperheitä.
Tapaamme muita adoptioperheitä virallisissa tapaamisissa kaksi kertaa kuukaudessa. On isompi adoptiokerho, joka kokoontuu viikonloppuna ja pienempi, joka kokoontuu arkisena aamupäivänä.
Eniten kadun odotuksessani sitä, että en ikinä etsiytynyt näihin kerhoihin. Odottaminen tuntui niin epävarmalta ja tuskastuttavalta, että pelkäsin tavata perheitä. Pelkäsin, että ikävä kasvaisi liian kovaksi ja että lasten ja vanhempien näkeminen riipaisisi yhtä syvältä kuin kriisin pahimpana aikana. 
Olisi kannattanut päästä pelosta yli. Olisin nähnyt, kuinka tavallista ja luonnollista elämä adoptiolapsen kanssa on. Kuinka tuoreetkin perheet voivat poistua kotoaan ja osallistua kerhoon. Kuinka erityistarpeet, kiintymyssuhteet ja muut ongelmat eivät olekaan olemista määrittävä tekijä. Kuinka iloista ja riehakasta…