Siirry pääsisältöön

Ohhoh!

Aamulla stressasin kaikkea tekemätöntä ja tein muutaman tekemättömän valmiiksi. Heitin miehen ja koiran junaan. Ostin uusia perunoita ja keitin kesän ensimmäisen kesäkeiton. Menin hierojalle ja hierojalta lähtiessä puhelimen näytöllä oli sähköpostiviesti Interpediasta: "Onneksi olkoon!"

Meillä on nyt lupa yhden lapsen adoptoimiseen. Ei lisäselvityksiä, vaan lupa. Näin nopeasti ja näppärästi. Hyvä uutinen on myös se, että Etelä-Afrikasta on Interpedian kautta tullut todella monta lapsiesitystä tänä vuonna. Jonot siis vetävät. Lapsia tulee. Meillekin jonakin päivänä ei enää niin pitkän ajan päästä.

Kommentit

Toiveena vauva. sanoi…
Oi miten ihania uutisia <3
Helmi sanoi…
Todella paljon onnea! Kauhean jännittävää..
Rowan sanoi…
Ihanaa, Illusia!! <3 Onnea!
Anonyymi sanoi…
Onnea, sepä kävi vikkelästi. Ja ihanaa että kontaktinne vaikuttaa tällä hetkellä oikein hyvältä, sieltä on jonoa lyhentynyt kevään myötä reippaasti. Tähdet on kohdallaan. :)
Gretel sanoi…
Ooh, mahtavaa! Ihana kuulla näin hyviä uutisia!
T sanoi…
Hieno uutinen! Paljon onnea!
Odotellen sanoi…
Aivan ihanaa, onnea!!
Anonyymi sanoi…
Lämpimät onnittelut, merkittävä askel!
Heikku sanoi…
Ihanaa. Oikein paljon onnea!
Illusia sanoi…
Kiitos tuhannesti!
Anonyymi sanoi…
Onnittelut luvasta! T. Oikku (meillä hakumatka lähestyy)
marikan polut sanoi…
miten ihanaa; onnea!
Kisu sanoi…
Suuronnittelut!
Anonyymi sanoi…
Onnea!

L
Laura sanoi…
Ihania uutisia, paljon onnea teille!

Toiveikas Laura
Illusia sanoi…
Kiitos vielä kaikille!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Olen yksinäinen

Kirjoitan nyt tekstin, jonka kirjoittamista olen suunnitellut jo useamman vuoden. Asia painaa minua jatkuvasti eikä se tunnu katoavan, vaikka olen yrittänyt ja toivonut pitkään. Tästä tulee vuodatus, joka sisältää aikamoisen määrän itsesääliä. Jostain syystä juuri tämän kirjoittaminen pelottaa minua. On vaikeaa olla avoin muustakin kuin lapsettomuuteen liittyvästä.
Olen yksinäinen. 
Yksinäisyys istahti minuun jo lapsuudessa. Olen kotoisin hyvin pieneltä paikkakunnalta ja kävin ala-asteeni 16 oppilaan koulussa. Minulla oli kaksi luokkakaveria. Meidän perheemme muutti kylään ulkopuolelta. Tiesin aina olevani vääränlainen. En kenenkään sukulainen, väärästä perheestä.
Opiskeluaikoina minulla oli useampikin todella läheinen ystävä. Jokaisen kanssa olin hyvin läheinen. Se oli paita ja peppu -ystävyyttä aina siihen saakka, kunnes ystävä hylkäsi minut paremman tieltä. Lopulta muutuin todella varovaiseksi. En uskalla kiintyä liikaa, koska en halua tulla enää hylätyksi.
Minulla on ja on ollut lähei…

"Naakat lentää yhdessä"

Minun on pitänyt kirjoittaa moneen otteeseen lapsen kielen kehittymisestä. Se on niin kiinnostavaa! Kiinnostavaa sekä yksityisesti että ammatillisesti.

Olen aloittanutkin sen postauksen kirjoittamista, mutta en ole ehtinyt sitä tehdä. En vielä hautaa ajatusta, mutta totean tässä vaiheessa sen, että kieli on kehittynyt käsittämättömän huimaa vauhtia.

Tänään hän kertoi minulle bussimatkalla esimerkiksi nämä asiat:
"Aurinko laskee alas. On menny jo. Hämärää. Pimeää. Valo päällä. Yö."
"Naakat lentää yhdessä. Lentää taivaalla. Sininen taivas."
"Junaa ei tankata. Sähkö tulee ylhäältä. Sähköjohto ylhäällä."
"Isi-ukkeli on jo kotona. Isi bussilla kotiin. Isi odottaa. Kissat odottaa."

Hän siis puhuu jo suomea. Voi kun itsekin oppisi kieliä tuota tahtia!

Vertaiset vertaansa vailla

Olen todella tyytyväinen siihen, että asuinpaikaksemme on valikoitunut yksi Suomen suurimmista kaupungeista. Täältä löytyy nimittäin kaikkea, mitä tarvitsen. Myös paljon muita adoptioperheitä.
Tapaamme muita adoptioperheitä virallisissa tapaamisissa kaksi kertaa kuukaudessa. On isompi adoptiokerho, joka kokoontuu viikonloppuna ja pienempi, joka kokoontuu arkisena aamupäivänä.
Eniten kadun odotuksessani sitä, että en ikinä etsiytynyt näihin kerhoihin. Odottaminen tuntui niin epävarmalta ja tuskastuttavalta, että pelkäsin tavata perheitä. Pelkäsin, että ikävä kasvaisi liian kovaksi ja että lasten ja vanhempien näkeminen riipaisisi yhtä syvältä kuin kriisin pahimpana aikana. 
Olisi kannattanut päästä pelosta yli. Olisin nähnyt, kuinka tavallista ja luonnollista elämä adoptiolapsen kanssa on. Kuinka tuoreetkin perheet voivat poistua kotoaan ja osallistua kerhoon. Kuinka erityistarpeet, kiintymyssuhteet ja muut ongelmat eivät olekaan olemista määrittävä tekijä. Kuinka iloista ja riehakasta…