Siirry pääsisältöön

Tylsää! Pitäisi kai verkostoitua uudelleen

Olemme viimeaikoina tuskastelleen mieheni kanssa sitä, että alamme olla ainoita kaksin eläviä ystäväpiirissämme. Aikaisemmin löysimme helposti seuraa ystävistämme, kun halusimme ulos syömään, tarjota illallisen kotonamme tai mennä viettämään iltaa baareihin. Oli helppoa kysellä tuttuja mukaan ja usein jotain kivaa järjestyikin.

Aloimme ajatella asiaa, kun kävimme pari viikkoa sitten kaupungissamme järjestettävässä juomaan ja ruokaan liittyvässä tapahtumassa kaksin. Seuraksemme pöytään istahti meille entuudestaan tuntematon noin 70-vuotias pariskunta. Oli oikein mukavaa istua iltaa ja jutella näiden ihmisten kanssa. Kun sitten suunnittelimme piipahtavamme tapahtumassa uudelleen pari päivää myöhemmin, aloimme miettiä mukaan kutsuttavia tuttuja. Pohtimisen lopputuloksena oli se, että kaikki potentiaaliset tutut elävät lapsiperheen elämää, jossa heitä ei kutsuta istumaan iltaa lyhyellä varoitusajalla (varsinkaan ilman lapsia). Melkein alkoi harmittaa, ettemme pyytäneet siltä aikaisemman illan pariskunnalta yhteystietoja, jotta olisimme voineet jatkaa illan istumista uudelleen.

Olisi siis kai löydettävä jostain pariskunta, joka olisi kiva ja jolla joko ei olisi lapsia tai jolla lapset olisivat jo lähteneet pois kotoa. Heidän täytyisi tietysti myös viihtyä juuri sellaisissa paikoissa ja tapahtumissa, joissa mekin viihdymme. Parasta toki olisi, jos löytäisimme paikkakunnaltamme jonkun toisen adoptio-odottajaperheen, joka tässä odottaessa ehtisi viettää kanssamme dinkkuelämää. Kuinkakohan tällaisen täsmätoiveen täyttäisi? On kai jotenkin verkostoiduttava uudelleen.

Olemme joskus naureskellen miettineet, että adoptioneuvonnan alussa pitäisi jokaiselle odottajalle jakaa joku salainen adoptiomerkki, jotta myös odottajaperheet voisi tunnistaa adoptioperheiksi. Olisipa aika paljon helpompaa tehdä tuttavuutta muihin adoptioperheisiin, jos voisi salaisesti viestiä heille, että täälläkin odotellaan lasta!

(Jos blogini lukijoissa kuitenkin nyt sattuisi olemaan joku, joka tuntisi täyttävänsä kriteerini ja toivoisi myöskin verkostoitumista, ja jos tämä joku sattuisi vielä asumaan Pirkanmaan alueella, minulle voi laittaa viestiä osoitteeseen toiveissa@gmail.com. Saattaisihan käydä niin, että kemiat kohtaisivat ja voisimme yhdessä vähän dinkkuilla.)

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Käykää ihmeessä Pirkanmaalla adoptioperheiden tapaamisissa, liittykää kohdemaan facebook-ryhmään jne. Sieltä löytyy varmasti odottajaperheitäkin jotka ilahtuisivat samanhenkisestä seurasta! Minusta odottajat tekevät virheen siinä jos eivät hakeudu jo odotusaikana adoptioperheiden tapaamisiin/toimintaan, odotusaikana luodut suhteet voivat kestää läpi elämän!
Illusia sanoi…
Kiitos viestistäsi!

Kohdemaan Facebook-ryhmä onkin jo otettu haltuun. Adoptioperheiden tapaamiset ovat toistaiseksi olleet hankalina aikoina, mutta enköhän johonkin aikuisten saunailtaan jo suuntaa, kunhan sellainen taas järjestetään. Olisi hienoa löytää uusia ystäviä muista adoptioperheistä.
Anonyymi sanoi…
Moi,
myös me mieheni kanssa kaipaamme lapsetonta seuraa! :) Yhteystiedot sulta löytyykin jo, eiköhän järkätä pian jotkut illanistujaiset.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Olen yksinäinen

Kirjoitan nyt tekstin, jonka kirjoittamista olen suunnitellut jo useamman vuoden. Asia painaa minua jatkuvasti eikä se tunnu katoavan, vaikka olen yrittänyt ja toivonut pitkään. Tästä tulee vuodatus, joka sisältää aikamoisen määrän itsesääliä. Jostain syystä juuri tämän kirjoittaminen pelottaa minua. On vaikeaa olla avoin muustakin kuin lapsettomuuteen liittyvästä.
Olen yksinäinen. 
Yksinäisyys istahti minuun jo lapsuudessa. Olen kotoisin hyvin pieneltä paikkakunnalta ja kävin ala-asteeni 16 oppilaan koulussa. Minulla oli kaksi luokkakaveria. Meidän perheemme muutti kylään ulkopuolelta. Tiesin aina olevani vääränlainen. En kenenkään sukulainen, väärästä perheestä.
Opiskeluaikoina minulla oli useampikin todella läheinen ystävä. Jokaisen kanssa olin hyvin läheinen. Se oli paita ja peppu -ystävyyttä aina siihen saakka, kunnes ystävä hylkäsi minut paremman tieltä. Lopulta muutuin todella varovaiseksi. En uskalla kiintyä liikaa, koska en halua tulla enää hylätyksi.
Minulla on ja on ollut lähei…

"Naakat lentää yhdessä"

Minun on pitänyt kirjoittaa moneen otteeseen lapsen kielen kehittymisestä. Se on niin kiinnostavaa! Kiinnostavaa sekä yksityisesti että ammatillisesti.

Olen aloittanutkin sen postauksen kirjoittamista, mutta en ole ehtinyt sitä tehdä. En vielä hautaa ajatusta, mutta totean tässä vaiheessa sen, että kieli on kehittynyt käsittämättömän huimaa vauhtia.

Tänään hän kertoi minulle bussimatkalla esimerkiksi nämä asiat:
"Aurinko laskee alas. On menny jo. Hämärää. Pimeää. Valo päällä. Yö."
"Naakat lentää yhdessä. Lentää taivaalla. Sininen taivas."
"Junaa ei tankata. Sähkö tulee ylhäältä. Sähköjohto ylhäällä."
"Isi-ukkeli on jo kotona. Isi bussilla kotiin. Isi odottaa. Kissat odottaa."

Hän siis puhuu jo suomea. Voi kun itsekin oppisi kieliä tuota tahtia!

Vertaiset vertaansa vailla

Olen todella tyytyväinen siihen, että asuinpaikaksemme on valikoitunut yksi Suomen suurimmista kaupungeista. Täältä löytyy nimittäin kaikkea, mitä tarvitsen. Myös paljon muita adoptioperheitä.
Tapaamme muita adoptioperheitä virallisissa tapaamisissa kaksi kertaa kuukaudessa. On isompi adoptiokerho, joka kokoontuu viikonloppuna ja pienempi, joka kokoontuu arkisena aamupäivänä.
Eniten kadun odotuksessani sitä, että en ikinä etsiytynyt näihin kerhoihin. Odottaminen tuntui niin epävarmalta ja tuskastuttavalta, että pelkäsin tavata perheitä. Pelkäsin, että ikävä kasvaisi liian kovaksi ja että lasten ja vanhempien näkeminen riipaisisi yhtä syvältä kuin kriisin pahimpana aikana. 
Olisi kannattanut päästä pelosta yli. Olisin nähnyt, kuinka tavallista ja luonnollista elämä adoptiolapsen kanssa on. Kuinka tuoreetkin perheet voivat poistua kotoaan ja osallistua kerhoon. Kuinka erityistarpeet, kiintymyssuhteet ja muut ongelmat eivät olekaan olemista määrittävä tekijä. Kuinka iloista ja riehakasta…