Siirry pääsisältöön

Itkettää

Itkettää. Päällisin puolin syynä on kai Panacod-pöhnä. Olen ollut todella kipeä pari viimeistä päivää. Uusi särkylääke Arcoxia ei tunnu riittävän. Siksi olen taas parina iltana turvautunut Panacodiin, vaikka sen sivuoireet ovatkin inhottavia. 

En ole kertonut oikein kenellekään kohdunpoiston mahdollisuudesta. En ole myöskään puhunut kivuistani. En jaksa aina vain kääntää huomiota itseeni ja tähän samaan, jatkuvaan vaivaan. Aihe väsyttää minuakin. Pitäisi kai kuitenkin puhua. Tunnen itseni ja tiedän, että minun on peilattava tunteitani puhumalla. En vain ole saanut tilaisuutta järjestettyä. On taas niin paljon kaikkea. 

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Voi ei :( puhuminen voi tehdä ihan hyvää. Toisaalta pitää pitää kiinni siitä, että puhutaan sitten muustakin, että saa muuta ajateltavaa.

Paljon voimia sinne! Kurja tilanne :(
Spukka sanoi…
Sinulle on haaste blogissani! :)
http://suunnittelemattomuuksissaankin.blogspot.fi/2015/09/liebster-award.html
Anonyymi sanoi…
Kyllä toi sairaus on niin iso asia, että siitä pitäisi saada puhua. Leikkauksesta puhumattakaan. Itseäni mietityttää usein, mihin tämä sairaus kääntyy ja mitä on edessä. Tsemppiä tosi paljon.
Illusia sanoi…
Kiitos tsempeistä!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Olen yksinäinen

Kirjoitan nyt tekstin, jonka kirjoittamista olen suunnitellut jo useamman vuoden. Asia painaa minua jatkuvasti eikä se tunnu katoavan, vaikka olen yrittänyt ja toivonut pitkään. Tästä tulee vuodatus, joka sisältää aikamoisen määrän itsesääliä. Jostain syystä juuri tämän kirjoittaminen pelottaa minua. On vaikeaa olla avoin muustakin kuin lapsettomuuteen liittyvästä.
Olen yksinäinen. 
Yksinäisyys istahti minuun jo lapsuudessa. Olen kotoisin hyvin pieneltä paikkakunnalta ja kävin ala-asteeni 16 oppilaan koulussa. Minulla oli kaksi luokkakaveria. Meidän perheemme muutti kylään ulkopuolelta. Tiesin aina olevani vääränlainen. En kenenkään sukulainen, väärästä perheestä.
Opiskeluaikoina minulla oli useampikin todella läheinen ystävä. Jokaisen kanssa olin hyvin läheinen. Se oli paita ja peppu -ystävyyttä aina siihen saakka, kunnes ystävä hylkäsi minut paremman tieltä. Lopulta muutuin todella varovaiseksi. En uskalla kiintyä liikaa, koska en halua tulla enää hylätyksi.
Minulla on ja on ollut lähei…

"Naakat lentää yhdessä"

Minun on pitänyt kirjoittaa moneen otteeseen lapsen kielen kehittymisestä. Se on niin kiinnostavaa! Kiinnostavaa sekä yksityisesti että ammatillisesti.

Olen aloittanutkin sen postauksen kirjoittamista, mutta en ole ehtinyt sitä tehdä. En vielä hautaa ajatusta, mutta totean tässä vaiheessa sen, että kieli on kehittynyt käsittämättömän huimaa vauhtia.

Tänään hän kertoi minulle bussimatkalla esimerkiksi nämä asiat:
"Aurinko laskee alas. On menny jo. Hämärää. Pimeää. Valo päällä. Yö."
"Naakat lentää yhdessä. Lentää taivaalla. Sininen taivas."
"Junaa ei tankata. Sähkö tulee ylhäältä. Sähköjohto ylhäällä."
"Isi-ukkeli on jo kotona. Isi bussilla kotiin. Isi odottaa. Kissat odottaa."

Hän siis puhuu jo suomea. Voi kun itsekin oppisi kieliä tuota tahtia!

Vertaiset vertaansa vailla

Olen todella tyytyväinen siihen, että asuinpaikaksemme on valikoitunut yksi Suomen suurimmista kaupungeista. Täältä löytyy nimittäin kaikkea, mitä tarvitsen. Myös paljon muita adoptioperheitä.
Tapaamme muita adoptioperheitä virallisissa tapaamisissa kaksi kertaa kuukaudessa. On isompi adoptiokerho, joka kokoontuu viikonloppuna ja pienempi, joka kokoontuu arkisena aamupäivänä.
Eniten kadun odotuksessani sitä, että en ikinä etsiytynyt näihin kerhoihin. Odottaminen tuntui niin epävarmalta ja tuskastuttavalta, että pelkäsin tavata perheitä. Pelkäsin, että ikävä kasvaisi liian kovaksi ja että lasten ja vanhempien näkeminen riipaisisi yhtä syvältä kuin kriisin pahimpana aikana. 
Olisi kannattanut päästä pelosta yli. Olisin nähnyt, kuinka tavallista ja luonnollista elämä adoptiolapsen kanssa on. Kuinka tuoreetkin perheet voivat poistua kotoaan ja osallistua kerhoon. Kuinka erityistarpeet, kiintymyssuhteet ja muut ongelmat eivät olekaan olemista määrittävä tekijä. Kuinka iloista ja riehakasta…