Siirry pääsisältöön

Ne haluaa vain kauhistella sitä kestoa

"No jokos se lapsi on tulossa?"
"Ei ole vielä. Paperit ovat vielä Suomen jonossa. Kun ne lähtevät, on odotusta todennäköisesti jäljellä vuosi."
Ja siitä se taas kerran lähtee: On se kyllä pitkä prosessi. Kuinka sitä oikein jaksaa odottaa? Kyllä saa olla kärsivällinen! Kuinkas kauan te nyt olette olleet adoptioprosessissa? Ai kauhea, kun kestää.

Ei siihen kauhisteluun edes auta, vaikka sanoo itse olevansa tällä hetkellä oikein kärsivällinen. Että ei ole mitään kiirettä. Tämä aikataulu on meille juuri nyt oikein hyvä. Lapsi on tulossa. Mikäs kiire tässä?

Eikä sitä kysytäkään, että saataisiin oikeasti tietää. Sitä kysytään, jotta olisi hyvä paikka kauhistella. Sitten kuukautta, paria myöhemmin sama ihminen saattaa taas kerran kysyä ja saa taas kerran kauhistua kestosta.

Haluan olla tässä avoin. En halua piilotella. En halua vain yhtäkkiä jossain vaiheessa kadota äitiyslomalle. Joskus se silti ärsyttää. 

Kommentit

Joskus tulee päivä, joka on kaiken sen odottamisen arvoinen. <3
Silloin ei ole enää kuluneella ajalla väliä.
Anonyymi sanoi…
uskoisin että suurin osa kaihistelijoista kuitenkin yrittää osoittaa myötätuntoa kauhistelemalla adoptioprosessiin kestoa. Varmasti suurin osa heistä myös ajattelee että pitkä odotus on odottajalle raskasta vaikka todellisuudessa se aikataulu olisi hyvä ja odotukseen olisi jo sopeutunut. Toki on raskasta jatkuvasti vastailla samoihin kysymyksiin ja se saakin ärsyttää, mutta fakta on että harvoilla on kokemusta lapsettomuudesta saati adoptiosta ja silloin ei vain osaa sanoa oikeita asioita. Ja tarkoitus voi silti olla hyvä.
Illusia sanoi…
Näin se tietysti on. Toivoisin vain kovasti sitä, että tulisin kuulluksi.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Emme me lukkiutuneetkaan kotiin

Adoptioon valmistautuessamme kävimme kursseilla ja neuvonnassa. Niistä jäi monia asioita mieleen. Yksi niistä asioista on se, että kiintymyssuhteen kehittymisen vuoksi olisi hyvä rauhoittaa aluksi elämä oman perheen keskeiseksi. Lapsen on hyvä oppia ensin tuntemaan omat vanhemmat ja vasta sitten alkaa tutustua muuhun maailmaan.
Me emme ole totelleet.
Jo hakumatkalla kyläilimme tuttavaperheessä ja kotiin päästyämme olemme tavanneet monia ihmisiä. Tietysti monet haluavat nähdä meidät. Ja me haluamme nähdä ystäviämme ja perhettämme! Tietenkin haluamme. Meillä oli heitä aivan älytön ikävä silloin, kun vietimme melkein neljä viikkoa hotellin muurien sisäpuolella tutustumassa toisiimme.
Meidän elämämme on sellaista. Me tapaamme ihmisiä, koska ihmiset ovat meille tärkeitä. Vietämme me tietysti paljon aikaa keskenämmekin. Halaamme, sylittelemme ja leikimme. Kerromme, että rakastamme. Meidän ihana perheemme!

Olen yksinäinen

Kirjoitan nyt tekstin, jonka kirjoittamista olen suunnitellut jo useamman vuoden. Asia painaa minua jatkuvasti eikä se tunnu katoavan, vaikka olen yrittänyt ja toivonut pitkään. Tästä tulee vuodatus, joka sisältää aikamoisen määrän itsesääliä. Jostain syystä juuri tämän kirjoittaminen pelottaa minua. On vaikeaa olla avoin muustakin kuin lapsettomuuteen liittyvästä.
Olen yksinäinen. 
Yksinäisyys istahti minuun jo lapsuudessa. Olen kotoisin hyvin pieneltä paikkakunnalta ja kävin ala-asteeni 16 oppilaan koulussa. Minulla oli kaksi luokkakaveria. Meidän perheemme muutti kylään ulkopuolelta. Tiesin aina olevani vääränlainen. En kenenkään sukulainen, väärästä perheestä.
Opiskeluaikoina minulla oli useampikin todella läheinen ystävä. Jokaisen kanssa olin hyvin läheinen. Se oli paita ja peppu -ystävyyttä aina siihen saakka, kunnes ystävä hylkäsi minut paremman tieltä. Lopulta muutuin todella varovaiseksi. En uskalla kiintyä liikaa, koska en halua tulla enää hylätyksi.
Minulla on ja on ollut lähei…

Onnen keskelle tuli myös suru

Siitä on nyt tarkalleen viikko. Hain koiran veljeni luota kotiin. Kävin sen kanssa viimeisellä lenkillä. Rapsuttelin sitä takapihalla ja syötin viimeisiä herkkuja. Nostin sen viimeisen kerran autoon, ja mieheni ajoi sen kanssa eläinlääkäriin.

Koiran kuolema sattuu kovasti. Tuntuu syylliseltä. Aina välillä havahdun ajattelemaan, ettei kukaan pidä huolta siitä. Se on nyt aivan yksin. Me hylkäsimme sen.

Olen onnellinen. Sain ihanan koiran, joka kulki mukana niin monessa. Kahdentoista vuoden ajan minä pidin huolta siitä ja se piti huolta minusta. Se vei minut ulos silloinkin, kun olisin mieluummin jäänyt ikuisiksi ajoiksi itkemään sänkyyn. Se juoksi minun kanssani silloin, kun oli pakko juosta kovaa, että saisi ahdistuksen salpaamat keuhkot taas toimimaan.

Minulla on aivan älytön ikävä. En saa enää koskaan silittää sen mustaa pehmeää karvaa. Se ei enää koskaan nuku jaloissani. Se ei enää saa hepuleita pelkästä elämän ilosta. Se ei enää ulvo, kun paloauto ajaa ohi. Sen tyhjä panta makaa kä…