Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Tahattomasti lapsettomilla on vastuu liikakansoituksesta

Kun lapsettomuudesta kirjoitetaan mediassa, saa kirjoitus aina aika samanlaisia kommentteja. Yksi kommenttityyppi on se, jossa sanotaan, ettei kaikkien tarvitsekaan saada lapsia. Maailmassa on liian paljon ihmisiä jo nykyisellään. On siis typerää haluta lasta niin paljon, että menee hoitoihin. Kannattaisi tehdä ekoteko ja jättää lapsi tekemättä kokonaan.

Luen aika vähän lapsitoiveeseen, raskauteen ja pieniin lapsiin liittyviä juttuja, joten en ihan tarkkaan tiedä, mutta arvelen, ettei näitä kommetteja tule sellaisiin juttuihin.

Liikakansoituksen ratkaisu tuntuu siis olevan nimenomaan tahattomasti lapsettomien harteilla. Luonnonvalinta on karsinut juuri meidät pois lisääntyjien joukosta ja siihen on tyytyminen.

Kyllästyttävä kommentti.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Löysin blogisi vasta nyt erään lehtijutun kautta ja jäin aivan koukkuun. Olen itse ns. entinen lapseton ja myös pahasta endometrioosista nuoresta asti kärsinyt. Pitkällisten lapsettomuushoitojen avulla saimme kuitenkin mieheni kanssa aivan ihanat lapset ja siitä olen ikuisesti onnellinen ja kiitollinen. En ole enää vuosiin jaksanut lukea lapsettomuudesta kirjoittelua ja kommentointia, sillä lähinnä se on satuttanut, ja tämän tyylinen ajattelu olikin minulle hieman uutta ja todella järkyttävää. Voin vain todeta, että ihmiset, jotka ovat sitä mieltä, että lapsettomuudesta kärsivien ei ole lapsia tarkoituskaan saada mm. ylikansoittumisen vuoksi, ovat todella, todella julmia, ajattelemattomia ja heidän sietäisi miettiä koko elämän arvonsa ja asenteensa uudelleen. Tekisi mieleni kysyä, mitä he sitten ovat mieltä mm. päihderiippuvaisten lasten teosta? Sekö siis on ihan ok, kun eivät joudu lapsettomuushoidoissa hyppäämään, mutta saattavat maailmaan lapsia, jotka kärsivät mahdollisesti jo elämänsä alusta lähtien esim. päihteiden aiheuttamasta kehitysvammasta ja joutuvat lisäksi elämään turvatonta elämää päihteiden keskellä. Mutta pääasia, ettei ole tarvinnut lapsettomuushoitoihin turvautua...

Anteeksi avautumiseni, aihe vain kosketti ja oli ihan pakko kommentoida asiaa. Kaikkea hyvää sinulle, miehellesi ja teidän tulevalle lapsellenne.

- Liisi

Illusia kirjoitti...

Kiitos Liisi!

Juuri näin! Kommentti on aivan käsittämätön. Ei tarvitse montaa sanomalehteä lukea, kun jo saa todistusaineistoa siitä, että kaikkien lisääntymiseen kykenevien ei pitäisi saada lapsia.

Aivan ihanaa, että olet löytänyt blogini. Lämmittää kovasti mieltä.