Siirry pääsisältöön

Tahattomasti lapsettomilla on vastuu liikakansoituksesta

Kun lapsettomuudesta kirjoitetaan mediassa, saa kirjoitus aina aika samanlaisia kommentteja. Yksi kommenttityyppi on se, jossa sanotaan, ettei kaikkien tarvitsekaan saada lapsia. Maailmassa on liian paljon ihmisiä jo nykyisellään. On siis typerää haluta lasta niin paljon, että menee hoitoihin. Kannattaisi tehdä ekoteko ja jättää lapsi tekemättä kokonaan.

Luen aika vähän lapsitoiveeseen, raskauteen ja pieniin lapsiin liittyviä juttuja, joten en ihan tarkkaan tiedä, mutta arvelen, ettei näitä kommetteja tule sellaisiin juttuihin.

Liikakansoituksen ratkaisu tuntuu siis olevan nimenomaan tahattomasti lapsettomien harteilla. Luonnonvalinta on karsinut juuri meidät pois lisääntyjien joukosta ja siihen on tyytyminen.

Kyllästyttävä kommentti.


Kommentit

Anonyymi sanoi…
Hei! Löysin blogisi vasta nyt erään lehtijutun kautta ja jäin aivan koukkuun. Olen itse ns. entinen lapseton ja myös pahasta endometrioosista nuoresta asti kärsinyt. Pitkällisten lapsettomuushoitojen avulla saimme kuitenkin mieheni kanssa aivan ihanat lapset ja siitä olen ikuisesti onnellinen ja kiitollinen. En ole enää vuosiin jaksanut lukea lapsettomuudesta kirjoittelua ja kommentointia, sillä lähinnä se on satuttanut, ja tämän tyylinen ajattelu olikin minulle hieman uutta ja todella järkyttävää. Voin vain todeta, että ihmiset, jotka ovat sitä mieltä, että lapsettomuudesta kärsivien ei ole lapsia tarkoituskaan saada mm. ylikansoittumisen vuoksi, ovat todella, todella julmia, ajattelemattomia ja heidän sietäisi miettiä koko elämän arvonsa ja asenteensa uudelleen. Tekisi mieleni kysyä, mitä he sitten ovat mieltä mm. päihderiippuvaisten lasten teosta? Sekö siis on ihan ok, kun eivät joudu lapsettomuushoidoissa hyppäämään, mutta saattavat maailmaan lapsia, jotka kärsivät mahdollisesti jo elämänsä alusta lähtien esim. päihteiden aiheuttamasta kehitysvammasta ja joutuvat lisäksi elämään turvatonta elämää päihteiden keskellä. Mutta pääasia, ettei ole tarvinnut lapsettomuushoitoihin turvautua...

Anteeksi avautumiseni, aihe vain kosketti ja oli ihan pakko kommentoida asiaa. Kaikkea hyvää sinulle, miehellesi ja teidän tulevalle lapsellenne.

- Liisi
Illusia sanoi…
Kiitos Liisi!

Juuri näin! Kommentti on aivan käsittämätön. Ei tarvitse montaa sanomalehteä lukea, kun jo saa todistusaineistoa siitä, että kaikkien lisääntymiseen kykenevien ei pitäisi saada lapsia.

Aivan ihanaa, että olet löytänyt blogini. Lämmittää kovasti mieltä.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Olen yksinäinen

Kirjoitan nyt tekstin, jonka kirjoittamista olen suunnitellut jo useamman vuoden. Asia painaa minua jatkuvasti eikä se tunnu katoavan, vaikka olen yrittänyt ja toivonut pitkään. Tästä tulee vuodatus, joka sisältää aikamoisen määrän itsesääliä. Jostain syystä juuri tämän kirjoittaminen pelottaa minua. On vaikeaa olla avoin muustakin kuin lapsettomuuteen liittyvästä.
Olen yksinäinen. 
Yksinäisyys istahti minuun jo lapsuudessa. Olen kotoisin hyvin pieneltä paikkakunnalta ja kävin ala-asteeni 16 oppilaan koulussa. Minulla oli kaksi luokkakaveria. Meidän perheemme muutti kylään ulkopuolelta. Tiesin aina olevani vääränlainen. En kenenkään sukulainen, väärästä perheestä.
Opiskeluaikoina minulla oli useampikin todella läheinen ystävä. Jokaisen kanssa olin hyvin läheinen. Se oli paita ja peppu -ystävyyttä aina siihen saakka, kunnes ystävä hylkäsi minut paremman tieltä. Lopulta muutuin todella varovaiseksi. En uskalla kiintyä liikaa, koska en halua tulla enää hylätyksi.
Minulla on ja on ollut lähei…

"Naakat lentää yhdessä"

Minun on pitänyt kirjoittaa moneen otteeseen lapsen kielen kehittymisestä. Se on niin kiinnostavaa! Kiinnostavaa sekä yksityisesti että ammatillisesti.

Olen aloittanutkin sen postauksen kirjoittamista, mutta en ole ehtinyt sitä tehdä. En vielä hautaa ajatusta, mutta totean tässä vaiheessa sen, että kieli on kehittynyt käsittämättömän huimaa vauhtia.

Tänään hän kertoi minulle bussimatkalla esimerkiksi nämä asiat:
"Aurinko laskee alas. On menny jo. Hämärää. Pimeää. Valo päällä. Yö."
"Naakat lentää yhdessä. Lentää taivaalla. Sininen taivas."
"Junaa ei tankata. Sähkö tulee ylhäältä. Sähköjohto ylhäällä."
"Isi-ukkeli on jo kotona. Isi bussilla kotiin. Isi odottaa. Kissat odottaa."

Hän siis puhuu jo suomea. Voi kun itsekin oppisi kieliä tuota tahtia!

Vertaiset vertaansa vailla

Olen todella tyytyväinen siihen, että asuinpaikaksemme on valikoitunut yksi Suomen suurimmista kaupungeista. Täältä löytyy nimittäin kaikkea, mitä tarvitsen. Myös paljon muita adoptioperheitä.
Tapaamme muita adoptioperheitä virallisissa tapaamisissa kaksi kertaa kuukaudessa. On isompi adoptiokerho, joka kokoontuu viikonloppuna ja pienempi, joka kokoontuu arkisena aamupäivänä.
Eniten kadun odotuksessani sitä, että en ikinä etsiytynyt näihin kerhoihin. Odottaminen tuntui niin epävarmalta ja tuskastuttavalta, että pelkäsin tavata perheitä. Pelkäsin, että ikävä kasvaisi liian kovaksi ja että lasten ja vanhempien näkeminen riipaisisi yhtä syvältä kuin kriisin pahimpana aikana. 
Olisi kannattanut päästä pelosta yli. Olisin nähnyt, kuinka tavallista ja luonnollista elämä adoptiolapsen kanssa on. Kuinka tuoreetkin perheet voivat poistua kotoaan ja osallistua kerhoon. Kuinka erityistarpeet, kiintymyssuhteet ja muut ongelmat eivät olekaan olemista määrittävä tekijä. Kuinka iloista ja riehakasta…