Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 30. elokuuta 2017

Lapsia tulee

"Perhe sai lapsiesityksen Etelä-Afrikasta."

Nyt niitä on taas tullut. Puheluita. Niitä on tullut sellaisille perheille, jotka ovat odottaneet meitä vähemmän, ja sellaisille perheille, jotka ovat odottaneet meitä enemmän. Ne puhelut tekevät ihmisistä äitejä ja isiä. Käsittämättömiä puheluita!

Miltä tämän pitäisi minussa tuntua? Jokainen puhelu tuo meidät lähemmäksi lastamme. Seuraava puhelu voi koko ajan olla meille.

Minua pelottaa. Pelottaa, että koko maailmani muuttuu. Ja minun maailmassani on monia asioita, joiden en haluaisi muuttuvan. Pelottaa, että mikään ei muutukaan. Jos en kuitenkaan oikein osaa olla onnellinen edes lapsen kanssa. Pelottaa, että en osaa. Pelottaa, että lapsi ei kiinny meihin. Pelottaa jonain päivänä jättää työelämä taakse ja nousta lentokoneeseen.

Enkä oikein tiedä, mitä muuta voisin tuntea. En tiedä vielä, millaiselta lapsen rakastaminen tuntuu. En tiedä, miltä tuntuu saada sellainen uskomaton puhelu.

Ne hurjat onnelliset tunteetkin tuntuvat pelottavalta. Kuinka sellaisen puhelun jälkeen voi lopettaa työpäivän järjissään? Mitä jos puhelu tulee kesken oppitunnin? Kummalle meistä se soitetaan? Jos he yrittävät ensin minulle enkä vastaa. Soittavatko he sitte heti miehelle? Saako mies soittaa sen uskomattoman puhelun minulle?

Miltä minun lapseni näyttää? Missä hän on nyt? Mitä saan ensimmäisenä tietää hänestä?

Miten kerron puhelusta töissä? Miten äitiyslomalle jäädään? Miten koira matkustaa vanhempieni luokse? Miten saamme kissat miehen veljelle? Vieläkö lemmikkien suunnitelmat pitävät paikkansa? Mitä pitää ostaa? Mitä pitää pakata? Millaisia paperitöitä pitää tehdä? Millä tavalla isovanhemmille kerrotaan? Millä tavalla siskot ja veljet saavat tietää? Entä ystävät?

Millainen on meidän ensimmäinen kohtaamisemme? Tuleeko hän syliin? Miltä tuntuu pitää omaa lasta sylissä? Missä nukumme ensimmäisen yön? Miten se menee? Miten vaippa vaihdetaan? Miten me kommunikoimme, kun suomi on hänelle aivan käsittämätön kieli? Miltä tuntuu herätä hänen viereltään? Miltä tuntuu harjoitella perheenä olemista Etelä-Afrikassa?

Kaiken tämän uusi äiti tai isä kuittaa Facebookin ryhmäss näin: "Onnesta sekaisin"
Tätä kaikkea se saattaa tarkoittaa.

12 kommenttia:

Päivän paisteessa kirjoitti...

Onpa jännää kun THE puhelu voi tulla milloin vain periaatteessa! Vaikka tekin olette niin kauan odottaneet, ei ihme, jos on kuitenkin sellaisia tuntemuksia, että jos en olekaan ihan valmis vielä tai osaa tehdä jotain juttua. Tuleehan puhelusta lapsen tapaamiseen olemaan todella lyhyt normiraskauteen verrattuna. Ja silloinkin on varmaan tuollaisia tuntemuksia. Onnea onnea odotukseen edelleen! Puhelu on aivan nurkan takana :) Itsekin olen välillä alkanut jo tekemään mielikuvaharjoituksia, millainen tuo hetki voisi olla. Seuraan kaikki kirjoitukset innolla!

Anonyymi kirjoitti...

Olen seurannut myös lapsitietoja Interpedian sivuilta ja huomannut saman, että Etelä-Afrikasta on tullut nyt monia lapsia! Olette olleet mielessä!!! :) Tsempit ja hengessä mukana! Jännää!!!

Illusia kirjoitti...

Kiitos tuhannesti siitä, että seuraatte. Ja siitä, että jännitätte mukana!

Anonyymi kirjoitti...

On jännä tilanne teillä! Meillä kotiselvityksen lukukerta tulossa (sekin siirtyi pitemmälle kun sos.tt. oli sairaana. Pitkiä päiviä odottaa uutta aikaa, toteutuuko sekään..). Voin vain haaveilla teidän tilanteesta, mut ymmärrän kuitenkin tilanteen ja tunteiden "ristiriitaisuuden" uuden vaiheen edessä. Suuresti odotettu tapahtuma, onhan se jännää - ihan uusi matka elämässä! Mietin itse, kuinka jaksan odottaa kaikki nämä vuodet, kuinka pitää toivo yllä? Kuinka saada vuodet kulumaan? Aurinkoa sydämiin ja viikonloppuun! <3

Anonyymi kirjoitti...

Silmät kostuivat.
Pian. Aivan pian saat tietää miltä oman lapsen rakastaminen tuntuu. <3

Tiinu kirjoitti...

Oi joih, ihan kylmät väreet kulki lukiessa... niin paljon kysymyksiä mutta niin paljon rakkautta... hyvin se menee.. kaikki omalla painollansa... olen puolestanne hyvin onnellinen. Olette jaksaneet uskoa ja toivoa. Se palkitaan pian.

Anonyymi kirjoitti...

Mä löysin tän blogin Iltalehden jutun kautta, ja luin kertaistumalla kaikki kirjoitukset. Olen sen jälkeen jäänyt seuraamaan. Aihepiiri on täysin tuntematon, mutta kiinnostava, ja kirjoitat hienosti vaikeista asioista. Jännityksellä minäkin odotan, koska puhelu teille tulee. Sopiiko kysyä minkä ikäisiä lapsia Etelä-Afrikasta yleensä tulee?

Tiia.

Illusia kirjoitti...

Ihanaa, että niin moni jännittää mukana.

Anonyymi (1.9.):
Teilläkin on jo odotus hyvässä vaiheessa! Jotenkin se kotiselvityksen valmistuminen ja etenkin luvan saaminen siirtää odotusta uuteen ja paljon positiivisempaan vaiheeseen. Jos häipyy ja tilalle tulee kun.

Anonyymi (11.9.):
Hurjaa! Sitä tunnetta olen kuvitellut niin monta kertaa.

Tiinu:
Kiitos tsempeistä!

Tiia:
Hienoa, että olet seurannut blogiani, vaikkei aihepiiri ole tuttu. Mahtavaa, että löysit tänne! Meidän papereissa on ikätoiveena alle 3 vuotta. Lapsi voi siis olla jotain noin 8 kuukauden ja 3 vuoden välillä.

Anonyymi kirjoitti...

Uuh, pitäisi tehdä töitä, mutta kyynelehdin salaa avokonttorissa. Ihana teksti ja suuria kysymyksiä.
-Laura-

Illusia kirjoitti...

Laura: Kiitos! Toivottavasti kyynelehtiminen ei liikaa haitannut työntekoa.

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoituksesi itkettää monesta syystä. Meillä hoidot lopulta päättyivät raskauteen ja lapsen saamiseen, mutta se kaikki odotus, pettymys ja epäoikeudenmukaisuuden tunne vuosien ajan jätti kyllä jälkensä. Yksin sitä itki. Toinen syy, että itkettää on muisto vuosien takaa, kun sattumalta olin paikalla kun työkaveri sai sen PUHELUN; teidän lapsi odottaa etelä-Afrikassa.Ei pystytty muuhun kuin itkemään ja halaamaan. Kyllä siinä menee tunteet sekaisin kaikilta.
Loppuelämäksi... Toivon teille hyvää ja odotettua matkaa eteenpäin!

Illusia kirjoitti...

Kiitos paljon kommentistasi! Tuo puhelu on kyllä niin hurja ajatus. Ihanaa, että olet saanut olla paikalla todistamassa yhtä sellaista.
Kiitos toivotuksista!