Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 17. toukokuuta 2018

Ravintolaillallinen, iltavilli ja "isi backbag"

Olemme olleet kaksi viikkoa perheenä. Tänään lapsi sai henkilötunnuksen ja Suomen passin. Hän on nyt Suomen kansalainen.

Hän on reipastunut aivan älytöntä vauhtia. Joka päivä hänestä kuoriutuu uusia puolia. Hän keksii uusia juttuja ja vitsejä. Hän on niin uskomattoman reipas pieni ihminen. Vaikka jännittää, hän yrittää.

Hän ei enää jännitä naapurin adoptioperheitä. Hän uskaltaa istua ravintolassa omalla tuolilla ja nauttia illallisesta. Hän uskaltaa hotellin ulkopuolelle isän reppuselässä. Hän oppii joka päivä lisää suomen sanoja. Kun isä menee kaupassa hyllyn taakse, hän näyttää "isi there". Hän villitsee meidät kaikki loputtomaan iltavilliin ja nukahtaa sen jälkeen äidin syliin.

Hän on kaapannut meidät lähelle ja me olemme valmiita tekemään kaikkemme hänen eteensä. Hän on rakas, ihana ja uskomaton lapsi.

Viikon päästä olemme jo kotona. Sitä ennen meillä on kiire suorittaa asioita täällä Pretoriassa. Perjantaina on ohjelmassa braai-ilta miehen työkaverin luona, lauantaina lähdemme safarille, maanantaina täytämme papereita, tiistaina vietämme viimeistä iltaa naapureiden kanssa ja sitten onkin jo aika pakata.

Olo on yhtäaikaa haikea ja odottava. Tätä turvallista pientä kuplaa tulee taatusti ikävä. Toisaalta on ihana päästä kotiin. Kaipaan kotimaan vapautta liikkua. Kaipaan ystäviä ja perhettä. Kaipaan omaa sänkyä, takapihaa ja lemmikkejämme. Kaipaan sitä, että vihdoin asetumme.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat kuulumiset! <3 Mahtava lukea miten teillä menee. Antaa toivoa omankin prosessin päättymiseen! Ehkä joku päivä meilläkin on kaikki tuo onni. Nauttikaa!

Anonyymi kirjoitti...

En onnitellut teitä aiemmin, mutta nyt onnittelen. Paljon onnea uudesta pienestä perheenjäsenestä! Olen todella iloinen teidän puolestanne. Kaikkea hyvää. Lapsi kuulostaa kerrassaan ihanalta tapaukselta.

Illusia kirjoitti...

Kiitos!

Pisara Elämässä kirjoitti...

Onnea pienestä ihmeestä! Minullakin kaksi sydämessä kasvanutta.