Siirry pääsisältöön

Suuntana ivf

Kävimme keskiviikkona ivf-hoitojen suunnittelussa. Asiat alkavat olla jo hyvin konkreettisia. Lopetan e-pillereiden syönnin jo tulevan viikon lauantaina ja ensimmäiset kuukautiset ovat siis odotettavissa viikolle 4. Kiertopäivänä 21 eli noin viikolla 7 aloitan Synarela-nenäsumutteen käytön. Seuraavien kuukautisten jälkeen aloitetaan pistoshoidot, ja munasolujen punktio sekä alkion siirto ajoittuvat viikolle 10.

Samalla käynnillä pyysin lääkäriä laittamaan myös lähetteen psykologille. Jono on tällä hetkellä kuulemma hieman yli kuukauden mittainen, joten helmikuun puolella minun pitäisi päästä jo psykologillekin juttelemaan.

Tunteeni ovat tällä hetkellä hyvin sekalaiset. Toisaalta olen lähes turta monille sellaisille asioille, jotka ovat aikaisemmin aiheuttaneet surua ja ahdistusta. Toisaalta minua vaivaa määrittelemätön ahdistus ja alakulo. Hoitojen eteneminen antaa toivoa, mutta huomaan ajattelevani hoitoja hyvin pessimistisesti. Lääkärillekin esitin lähinnä kysymyksiä siitä, mitä tapahtuu seuraavaksi, jos hoidot menevät pieleen.

Pieni suuri harmi ivf-hoitojen sijoittumisessa on hiihtoloma, joka meillä on viikolla 9. Olimme suunnitelleet matkaavamme mieheni kotiseudulle edes muutamaksi päiväksi, mutta se ei sittenkään onnistu. Joudun nimittäin juoksemaan viikolla 9 ultrassa useampaan otteeseen. Asia harmittaa, koska emme ole päässeet käymään mieheni vanhempien luona kesän jälkeen emmekä tiedä, milloin sinne ehdimme. Miestänihän tämä rajoitus ei toki koske, mutta yhteinen loma kodin ulkopuolella olisi tehnyt hyvää. Loman suhteen ajatukset on siis suunnattava pääsiäiseen.

Kommentit

Vilkas sanoi…
Vaikka mielesi onkin alakuloinen ja epäilet onnistumista niin hienoa että pääsitkin sinne kuitenkin jo näin nopeasti :) Jaksamista ja voimia hoitoihin!
Toiveissa sanoi…
Aivan totta! Täytyy keskittyä positiiviseen. Meillä on yritystä takana vasta vuosi ja neljä kuukautta ja olemme jo nyt näin pitkällä.

Kiitos tsemppauksesta!
Tuulari sanoi…
Tsemppiä sinne. Hyvä että pääset ammattilaisen juttusille. Toivottavasti sieltä löytyy apua alakuloon. Ollaan sitten samoihin aikoihin ivf:ssä.
Toivottavasti hiihtolomaviikosta nyt löytyisi joku väli jollloin voisitte lomailla...
Haleja!
Toiveissa sanoi…
Kiitos Tuulari! Ihanaa, että mukana menossa on kohtalotoveri.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Olen yksinäinen

Kirjoitan nyt tekstin, jonka kirjoittamista olen suunnitellut jo useamman vuoden. Asia painaa minua jatkuvasti eikä se tunnu katoavan, vaikka olen yrittänyt ja toivonut pitkään. Tästä tulee vuodatus, joka sisältää aikamoisen määrän itsesääliä. Jostain syystä juuri tämän kirjoittaminen pelottaa minua. On vaikeaa olla avoin muustakin kuin lapsettomuuteen liittyvästä.
Olen yksinäinen. 
Yksinäisyys istahti minuun jo lapsuudessa. Olen kotoisin hyvin pieneltä paikkakunnalta ja kävin ala-asteeni 16 oppilaan koulussa. Minulla oli kaksi luokkakaveria. Meidän perheemme muutti kylään ulkopuolelta. Tiesin aina olevani vääränlainen. En kenenkään sukulainen, väärästä perheestä.
Opiskeluaikoina minulla oli useampikin todella läheinen ystävä. Jokaisen kanssa olin hyvin läheinen. Se oli paita ja peppu -ystävyyttä aina siihen saakka, kunnes ystävä hylkäsi minut paremman tieltä. Lopulta muutuin todella varovaiseksi. En uskalla kiintyä liikaa, koska en halua tulla enää hylätyksi.
Minulla on ja on ollut lähei…

"Naakat lentää yhdessä"

Minun on pitänyt kirjoittaa moneen otteeseen lapsen kielen kehittymisestä. Se on niin kiinnostavaa! Kiinnostavaa sekä yksityisesti että ammatillisesti.

Olen aloittanutkin sen postauksen kirjoittamista, mutta en ole ehtinyt sitä tehdä. En vielä hautaa ajatusta, mutta totean tässä vaiheessa sen, että kieli on kehittynyt käsittämättömän huimaa vauhtia.

Tänään hän kertoi minulle bussimatkalla esimerkiksi nämä asiat:
"Aurinko laskee alas. On menny jo. Hämärää. Pimeää. Valo päällä. Yö."
"Naakat lentää yhdessä. Lentää taivaalla. Sininen taivas."
"Junaa ei tankata. Sähkö tulee ylhäältä. Sähköjohto ylhäällä."
"Isi-ukkeli on jo kotona. Isi bussilla kotiin. Isi odottaa. Kissat odottaa."

Hän siis puhuu jo suomea. Voi kun itsekin oppisi kieliä tuota tahtia!

Vertaiset vertaansa vailla

Olen todella tyytyväinen siihen, että asuinpaikaksemme on valikoitunut yksi Suomen suurimmista kaupungeista. Täältä löytyy nimittäin kaikkea, mitä tarvitsen. Myös paljon muita adoptioperheitä.
Tapaamme muita adoptioperheitä virallisissa tapaamisissa kaksi kertaa kuukaudessa. On isompi adoptiokerho, joka kokoontuu viikonloppuna ja pienempi, joka kokoontuu arkisena aamupäivänä.
Eniten kadun odotuksessani sitä, että en ikinä etsiytynyt näihin kerhoihin. Odottaminen tuntui niin epävarmalta ja tuskastuttavalta, että pelkäsin tavata perheitä. Pelkäsin, että ikävä kasvaisi liian kovaksi ja että lasten ja vanhempien näkeminen riipaisisi yhtä syvältä kuin kriisin pahimpana aikana. 
Olisi kannattanut päästä pelosta yli. Olisin nähnyt, kuinka tavallista ja luonnollista elämä adoptiolapsen kanssa on. Kuinka tuoreetkin perheet voivat poistua kotoaan ja osallistua kerhoon. Kuinka erityistarpeet, kiintymyssuhteet ja muut ongelmat eivät olekaan olemista määrittävä tekijä. Kuinka iloista ja riehakasta…