Siirry pääsisältöön

Kasaantuminen

Vaikka olenkin jo tottunut lapsettomuuteen ihan hyvin enkä enää sure aktiivisesti, tulee toisinaan päiviä, jolloin oman tilanteen muistutukset kasaantuvat. Tämä oli sellainen päivä.

Ensin äitiyslomalainen kävi työpaikalla tervehdyskäynnillä. Ei se lapsi eikä se äitikään vielä, mutta ne ihastelijat, jotka lepertelevät ja lässyttävät.

Illalla harrastuksen parissa tuttu vietti ensimmäistä äitiyslomapäiväänsä. Tukala olo. Saisi jo tulla. Enää muutama viikko. Ei se raskaana oleva äiti eikä se vauva siellä vatsassa, mutta ne kyselijät ja toivottelijat ja tsemppaajat.

Harrastuksen lopussa ilmoitus puoliväliin edenneestä raskaudesta. Vähän puolihuolimattomasti. Vähän vitsaillen. Se oli tälle päivälle liian mones.

Olen ehkä toipunut jo vähän liikaa. Minun seurassani ei enää osata olla varovaisia. Minä olen oppinut liian hyväksi peittelijäksi. Minähän olen vahva. Selviytyjä. Uskomaton. Ja toisaalta edelleen rikki. Haavoilla. Väsynyt. Pettynyt. Nurkkaan unohdettu.

Kommentit

Spukka sanoi…
Koita jaksaa! Aina on huonoja ja hyviä päiviä <3
Illusia sanoi…
Kiitos! Onneksi yleensä hyviä on enemmän.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Olen yksinäinen

Kirjoitan nyt tekstin, jonka kirjoittamista olen suunnitellut jo useamman vuoden. Asia painaa minua jatkuvasti eikä se tunnu katoavan, vaikka olen yrittänyt ja toivonut pitkään. Tästä tulee vuodatus, joka sisältää aikamoisen määrän itsesääliä. Jostain syystä juuri tämän kirjoittaminen pelottaa minua. On vaikeaa olla avoin muustakin kuin lapsettomuuteen liittyvästä.
Olen yksinäinen. 
Yksinäisyys istahti minuun jo lapsuudessa. Olen kotoisin hyvin pieneltä paikkakunnalta ja kävin ala-asteeni 16 oppilaan koulussa. Minulla oli kaksi luokkakaveria. Meidän perheemme muutti kylään ulkopuolelta. Tiesin aina olevani vääränlainen. En kenenkään sukulainen, väärästä perheestä.
Opiskeluaikoina minulla oli useampikin todella läheinen ystävä. Jokaisen kanssa olin hyvin läheinen. Se oli paita ja peppu -ystävyyttä aina siihen saakka, kunnes ystävä hylkäsi minut paremman tieltä. Lopulta muutuin todella varovaiseksi. En uskalla kiintyä liikaa, koska en halua tulla enää hylätyksi.
Minulla on ja on ollut lähei…

"Naakat lentää yhdessä"

Minun on pitänyt kirjoittaa moneen otteeseen lapsen kielen kehittymisestä. Se on niin kiinnostavaa! Kiinnostavaa sekä yksityisesti että ammatillisesti.

Olen aloittanutkin sen postauksen kirjoittamista, mutta en ole ehtinyt sitä tehdä. En vielä hautaa ajatusta, mutta totean tässä vaiheessa sen, että kieli on kehittynyt käsittämättömän huimaa vauhtia.

Tänään hän kertoi minulle bussimatkalla esimerkiksi nämä asiat:
"Aurinko laskee alas. On menny jo. Hämärää. Pimeää. Valo päällä. Yö."
"Naakat lentää yhdessä. Lentää taivaalla. Sininen taivas."
"Junaa ei tankata. Sähkö tulee ylhäältä. Sähköjohto ylhäällä."
"Isi-ukkeli on jo kotona. Isi bussilla kotiin. Isi odottaa. Kissat odottaa."

Hän siis puhuu jo suomea. Voi kun itsekin oppisi kieliä tuota tahtia!